Κοινωνικός Τουρισμός 2022: Ποιοι «χάνουν» φέτος τις διακοπές

κοινωνικός-τουρισμός-2022-ποιοι-χάνουν-1470147

Συνεχίζονται οι αιτήσεις στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού που υλοποιεί και φέτος η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ – πρώην ΟΑΕΔ) και θα ενισχύσει 300.000 δικαιούχους για να πραγματοποιήσουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα, από την 1η Αυγούστου 2022 έως και τις 31 Ιουλίου 2023.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής έως τις 23 Ιουνίου και ώρα 14.00 το μεσημέρι, μέσα από την ιστοσελίδα της ΔΥΠΑ.

Ωστόσο, δεν μπορούν συμμετάσχουν όλοι οι πολίτες στο πρόγραμμα και αυτό γιατί για να είναι κάποιος δικαιούχος, δεν πρέπει να έλαβε Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού πέρσι (πρόγραμμα 2021-2022) καθώς ακόμα και να μην λάβει φέτος συναφή παροχή από άλλο φορέα.

Μόνο οι δικαιούχοι ΑμεΑ ή οι δικαιούχοι που έχουν δηλώσει ωφελούμενο ή μη μέλος ΑμεΑ στην αίτηση τους μπορούν να λαμβάνουν Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού σε συνεχόμενα προγράμματα.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι είναι εργαζόμενοι και άνεργοι που το 2021 πραγματοποίησαν 50 μέρες:

  • Εργασίας στην ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ (τ. ΙΚΑ – ΕΤΑΜ) ή
  • Ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή
  • Επιδότησης ανεργίας ή μακροχρόνιας ανεργίας ή
  • Συνδυασμό των παραπάνω

Δικαιούχοι είναι επίσης οι εγγεγραμμένοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ της ΔΥΠΑ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων.

Οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ κατόπιν απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο.

Ειδικά για καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στο νομό Έβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή, ενώ στα καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας- Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας της Β. Εύβοιας και της Σάμου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν.

Εκτός από την διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή της γενικής κατηγορίας των δικαιούχων ανέρχεται σε 25%, των πολυτέκνων σε 20%. Για ΑμεΑ τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

Υπενθυμίζεται ότι οι δικαιούχοι του περσινού προγράμματος που δεν έχουν ενεργοποιήσει ακόμα τις επιταγές μπορούν να κάνουν διακοπές μέχρι τις 31 Ιουλίου 2022.

Καταληκτικά, προβλέπεται ότι όσοι δικαιούχοι λάβουν επιταγή και δεν την ενεργοποιήσουν, δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα επόμενα δυο προγράμματα, ώστε να μην στερούν από άλλους δικαιούχους τη συμμετοχή στο πρόγραμμα.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook