Κοφτό μακαρονάκι με ντοματίνια και σπανάκι

κοφτό-μακαρονάκι-με-ντοματίνια-και-σπ-1046848

Μία διαφορετική, vegan μακαρονάδα με κόκκινα φασόλια και σπανάκι, πλούσια σε φυτική πρωτεΐνη και με υπέροχη γεύση.

Μερίδες:4 Χρόνος προετοιμασίας:15′ Χρόνος μαγειρέματος:1:35′ Έτοιμο σε:1:50′ Χρόνος αναμονής:12 ώρες

της Ντίνας Νικολάου

Υλικά

400γρ. μακαρόνι κοφτό

200γρ. ντοματίνια, κομμένα στα 4

200γρ. φύλλα από baby σπανάκι

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη σάλτσα

250γρ. φασόλια κόκκινα (μουλιασμένα σε νερό για 12 ώρες)

1 μπουκέ γκαρνί*

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 καυτερή πιπερίτσα (χωρίς τους σπόρους), ψιλοκομμένη

2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες

1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία
Για τη σάλτσα: Γεμίζετε μια κατσαρόλα με κρύο νερό, ρίχνετε τα φασόλια και το μπουκέ γκαρνί, ζεσταίνετε σε δυνατή φωτιά και αφήνετε να πάρουν μια βράση. Κατόπιν, χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια και βράζετε για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζετε κρατώντας μισό φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι και την πιπερίτσα για 5 λεπτά ανακατεύοντας συχνά με μια σπάτουλα. Προσθέτετε το σκόρδο και μόλις βγάλει το άρωμά του ρίχνετε τον χυμό ντομάτας. Αλατοπιπερώνετε και βράζετε τη σάλτσα για 15 λεπτά.

Ρίχνετε στη συνέχεια τα φασόλια και συνεχίζετε το βράσιμο για επιπλέον 10 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αν δείτε ότι στεγνώνει το φαγητό προτού βράσουν καλά τα φασόλια, προσθέτετε το ½ φλιτζάνι νερό που κρατήσατε από το βράσιμό τους.

Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζετε τα ζυμαρικά αλ ντέντε. Με μια λαβίδα ζυμαρικών μεταφέρετε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με τη σάλτσα. Προσθέτετε το σπανάκι, ανακατεύετε καλά και βράζετε για 1 λεπτό ακόμα να μαραθεί ελαφρά και να δέσουν οι γεύσεις.

Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτετε τα ντοματίνια, ανακατεύετε και σερβίρετε αμέσως.

Tips

Το μπουκέ γκαρνί θα το ετοιμάσετε δένοντας με σπάγγο μαγειρικής 1 φύλλο δάφνη, 1 κλαδάκι δεντρολίβανο, 2 κλαδιά μαϊντανό και 1 μικρό ξύλο κανέλα.

olivemagazine.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook