Κωδικός: Θάψτε την «Εξεταστική Πέτσα» ως είδηση!

κωδικός-θάψτε-την-εξεταστική-πέτσα-1253242
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΪΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ

Ανοιχτό θέμα αν θα ολοκληρωθούν οι εργασίες της ή θα υπονομευτεί από την πλειοψηφία το αναθεωρημένο Σύνταγμα στην πρώτη προσπάθεια εφαρμογής του.

«Κωδικός» με θέμα «να θαφτεί ως είδηση» από τα φιλοκυβερνητικά μέσα η Εξεταστική Επιτροπή για τις «λίστες Πέτσα» και τις δημοσκοπήσεις βρίσκεται εν εξελίξει.

Ο «Κωδικός» περιλαμβάνει δυο σημεία:

Πρώτον, να μην αποτελεί είδηση η Εξεταστική Επιτροπή και τα όσα συμβαίνουν κατά τη διάρκεια των εργασιών της! Έτσι ακόμα και το να μην κληθούν στην Εξεταστική ως μάρτυρες πολιτικά πρόσωπα, ακόμα και να μην κληθεί ο ίδιος Στ. Πέτσας σε μια Εξεταστική που εξετάζει τις «λίστες Πέτσα», δεν αποτέλεσε είδηση στην πρώτη σελίδα καμίας φιλοκυβερνητικής εφημερίδας, ούτε βεβαίως σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις.

Δεύτερον, να γίνει είδηση ότι τυχόν καταθέσει η πλειοψηφία στην Επιτροπή για την περίοδο 2015-2019, περίοδο που έχει διερευνηθεί και υποθέσεις της βρίσκονται ήδη στο Δικαστικό Συμβούλιο.

Ανεξαρτήτως αυτού, πάντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες της στήλης, σε κύκλους των κομμάτων της αντιπολίτευσης αρχίζουν να γίνονται συζητήσεις για την αποχώρηση από την Επιτροπή, με καταγγελία της πλειοψηφίας –του μεγάρου Μαξίμου για την ακρίβεια- για πλήρη παρεμπόδιση της διερεύνησης τυχόν πολιτικών ευθυνών!

Μια τέτοια εξέλιξη θα σηματοδοτεί την πλήρη υπονόμευση του πνεύματος και του γράμματος του αναθεωρημένου Συντάγματος, που δίνει το δικαίωμα στην αντιπολίτευση να συστήνει Εξεταστική, ώστε να ελέγχει την κυβέρνηση.

Και να σκεφτεί κανείς πως η πλειοψηφία καυχάται πως αυτή είναι που κατέθεσε την πρόταση για την σύσταση Εξεταστικής με πρωτοβουλία της αντιπολίτευσης!

Γράφει ο Βασίλης Σκουρής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook