Κλιντ Ίστγουντ: Οι επικοί ρόλοι που έχει απορρίψει κατά την διάρκεια της καριέρας του

κλιντ-ίστγουντ-οι-επικοί-ρόλοι-που-έχε-1299913

Ο Κλιντ Ίστγουντ είναι, αδιαμφισβήτητα, ένας από τους πιο επιτυχημένους και παραγωγικούς ηθοποιούς του Χόλιγουντ, καθώς και σκηνοθέτες, έχοντας κερδίσει δύο βραβεία Όσκαρ σε αυτή την κατηγορία για το «Million Dollar Baby» του 2005 και το «Unforgiven» του 1993. Ωστόσο, κατά την διάρκεια της καριέρας του έχει απορρίψει εμβληματικούς ρόλους, που σημείωσαν μεγάλη επιτυχία.

Παρά το γεγονός ότι δεν κέρδισε ποτέ Όσκαρ ηθοποιίας, ο Ίστγουντ εμφανίστηκε σε μερικές από τις πιο δημοφιλείς ταινίες της εποχής μας, όπως «Ο βρώμικος Χάρι», «Η γροθιά μου είναι από ατσάλι», «Απόδραση από το Αλκατράζ», «Η δεύτερη ευκαιρία» και «Οι γέφυρες του Μάντισον».

Γεννήθηκε στις 31 Μαΐου 1930 στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια, και μετά από μια σύντομη θητεία στο στρατό στις αρχές της δεκαετίας του 1950 όπου υπηρέτησε ως εκπαιδευτής κολύμβησης, μετακόμισε στο Λος Άντζελες και άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα στο Κολέγιο του Λος Άντζελες. Η γοητευτική του εμφάνιση δεν άργησε να του εξασφαλίσει ένα συμβόλαιο με την Universal Pictures, στην οποία έπαιξε μερικούς ρόλους που κατέληξαν στην εκκίνηση της καριέρας του. Και ενώ έπαιξε πολλούς εμβληματικούς ρόλους κατά τη διάρκεια της σχεδόν 70χρονης καριέρας του, υπήρξαν επίσης μερικοί θρυλικοί ρόλοι που απέρριψε.

Ο Ίστγουντ θα μπορούσε να είναι ο δεύτερος Τζέιμς Μποντ

Μερικοί κινηματογραφικοί ρόλοι είναι τόσο εμβληματικοί που δεν μπορείτε να φανταστείτε κανέναν άλλο να τους παίζει. Μερικοί, από αυτούς, όμως, αρχικά προτάθηκαν στον Κλιντ Ίστγουντ και όχι στους θρύλους που τελικά τους έπαιξαν.

Στην πραγματικότητα, ο Ίστγουντ θα μπορούσε να ήταν ακόμη και ο Τζέιμς Μποντ, όπως και ο Λίαμ Νίσον αν δεν έλεγε όχι στην παραγωγή, ο σούπερ κατάσκοπος, ο οποίος αρχικά έγινε γνωστός από τον Σον Κόνερι και στη συνέχεια ενσαρκώθηκε από πληθώρα ηθοποιών, συμπεριλαμβανομένων των Ρότζερ Μουρ και Πιρς Μπρόσναν. Ο Ίστγουντ θα ήταν ο δεύτερος 007 αφού ο Κόνερι δεν είχε αρνηθεί την ευκαιρία, αναφέρει το thelist.com.

Οι θρυλικοί ρόλοι που ο Κλιντ Ίστγουντ αρνήθηκε

Ο Κλιντ Ίστγουντ είχε, επίσης, την ευκαιρία να παίξει τον «Man of Steel», αλλά τον ρόλο του Superman πήρε τον Κρίστοφερ Ριβ. Ένας ρόλος που, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει «δεν ήταν για εμένα».

Όταν ο Ίστγουντ απέρριψε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο «Apocalypse Now» του 1979, τον οποίο τελικά πήρε ο Μάρτιν Σιν, ήταν επειδή δεν ήθελε να περάσει τόσο μεγάλο διάστημα στις Φιλιππίνες όπου γυρίστηκε μεγάλο μέρος της ταινίας.

Και, τέλος, παρόλο που ήταν κάτοχος των κινηματογραφικών δικαιωμάτων για το βιβλίο «Nothing Lasts Forever», το οποίο αποτέλεσε τη βάση για το «Die Hard» του 1988, τελικά αποφάσισε ότι δεν θα ήταν ο πρωταγωνιστής της ταινίας, οπότε ο ρόλος πήγε στον Μπρους Γουίλις.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook