Κλιμακώνει το ΙΝΚΑ για μποϊκοτάζ στο «καλάθι του νοικοκυριού» – Προειδοποιήσεις σε Γεωργιάδη

κλιμακώνει-το-ινκα-για-μποϊκοτάζ-στο-1575168

Η προειδοποίηση του προέδρου του ΙΝΚΑ, Γιώργου Λεχουρίτη, για μποϊκοτάζ στο «καλάθι του νοικοκυριού» και οι «βολές» που δέχτηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης από τις καταναλωτικές ενώσεις βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης φορέων στην Επιτροπή, ο Γιώργος Λεχουρίτης κατέστησε σαφές ότι αν συνεχιστεί η ανοδική τροχιά των τιμών, τότε το ΙΝΚΑ θα κινήσει τις διαδικασίες για μποϊκοτάζ ακόμα και στο «καλάθι του νοικοκυριού».

«Με τον πόλεμο στο “καλάθι” δεν βοηθάτε να πέσουν οι τιμές, δεν βοηθάτε τον καταναλωτή» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης. «Μην είστε μονίμως στην αντιπολίτευση και μονίμως στα κεραμίδια» απάντησε, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΙΝΚΑ. Μάλιστα, κατέστησε τις ενώσεις νεκρά σώματα, κάνοντας λόγο για «τύποις εκπροσώπηση» των καταναλωτών ενώ δήλωσε ότι δεν θα συνδράμει η κυβέρνηση με κρατική χρηματοδότηση.

Ο υπουργός Ανάπτυξης δέχτηκε «βολές» και από την πρόεδρο του Δ.Σ. του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Κωνσταντίνα Γκογκάκη, η οποία χαρακτήρισε ως «πιο σύντομο ανέκδοτο» την προστασία των καταναλωτών από την κυβέρνηση, κατηγορώντας τον υπουργό Ανάπτυξης πως με το νομοσχέδιο «αθροίζετε αντιδραστικούς νόμους που ξήλωσαν την κυριακάτικη αργία και ξεχείλωσαν το ωράριο».

Αξίζει να σημειωθεί πως απορίες προκάλεσε η απουσία από την συνεδρίαση του επικεφαλής του Συνηγόρου του Καταναλωτή, Λευτέρη Ζαγορίτη.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook