Κλιμακώνει την ένταση ο Ερντογάν! “Δεν αφορά τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ η αγορά των S-400 από την Ρωσία!

κλιμακώνει-την-ένταση-ο-ερντογάν-δε-825108

Σοβαρή εμπλοκή στις σχέσεις Τουρκίας – ΗΠΑ φέρνει η αγορά των S-400 από τη Ρωσία Με σοβαρές συνέπειες έχει προειδοποιήσει η Ουάσινγκτον αν ο Ερντογάν επιμείνει στις θέσεις του. Δεν ακυρώνω την συμφωνία λέει ο Τούρκος πρόεδρος και η ένταση μεγαλώνει. Ξεχάστε τα F-35 λέει το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας στην Άγκυρα.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιμένει και δεν κάνει πίσω για την αγορά των S-400 από τη Ρωσία, παρά τις απειλές των ΗΠΑ. ότι η απόκτηση των ρωσικών αντιπυραυλικών συστημάτων, δεν έχει σε «τίποτα να κάνει» με την ασφάλεια των ΗΠΑ.

Την Παρασκευή το Πεντάγωνο, κλιμακώνοντας την αμερικανική στάση έναντι στην απόφαση της Άγκυρας να προχωρήσει με την εν λόγω αγορά, προειδοποίησε για «σοβαρές συνέπειες», εάν η Τουρκία ολοκληρώσει την αγορά των S-400.

«Εάν η Τουρκία πάρει τους S-400, θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες στις σχέσεις μας, τις στρατιωτικές σχέσεις μας» σημείωσε εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας. «Δεν θα μπορούν να έχουν τα F-35 και τους (πυραύλους) Πάτριοτ» ξεκαθάρισε.

Η παράδοση των ρωσικών αντιπυραυλικών συστημάτων – που αναμένεται να ξεκινήσει αυτό το καλοκαίρι – είναι ένα από τα κύρια ζητήματα διαμάχης των νατοϊκών συμμάχων. Η Άγκυρα είναι επίσης προγραμματισμένο να αγοράσει 100 μαχητικά F-35 από τις ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος Ερντογάν σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ επανέλαβε ωστόσο ότι η χώρα του δεν θα ακυρώσει την αγορά. «Ο καθένας γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτό το ζήτημα δεν έχει σε τίποτε να κάνει με το ΝΑΤΟ, ούτε με το πρόγραμμα των F-35, ούτε με την ασφάλεια των ΗΠΑ», διαβεβαίωσε ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία που παραχώρησε στο Ντιγιάρμπακιρ, πόλη στην νοτιοανατολική Τουρκία.

Το «θέμα δεν αφορά τους S-400», αλλά το γεγονός ότι η Τουρκία «λαμβάνει δράση με την δική της βούληση σε σχέση με τις περιφερειακές εξελίξεις, ειδικά στη Συρία», επέμεινε. «Είναι ξεκάθαρο γιατί η Τουρκία αγοράζει αυτό το σύστημα αεράμυνας και πώς θα το χρησιμοποίησει», συμπλήρωσε ο Ταγίπ Ερντογάν .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook