Κλειστό ως το πρωί της Παρασκευής το φαράγγι της Σαμαριάς – Σε επιφυλακή για τον κίνδυνο φωτιάς

κλειστό-ως-το-πρωί-της-παρασκευής-το-φα-1264128

Δεν θα δέχεται επισκέπτες σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας το φαράγγι της Σαμαριάς μέχρι και το πρωί της Παρασκευής, ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης. Αιτία, η παράταση της ΠΝΠ που απαγορεύει τη μετακίνηση εντός περιοχών NATURA.

Οι εξαιρέσεις που είχαν δημοσιευτεί σε ξεχωριστή ΚΥΑ δεν αφορούν το φαράγγι κι έτσι θα παραμείνει κλειστό.

Πληροφορίες του zarpanews.gr πάντως ανέφεραν ότι το πρωί της Δευτέρας υπήρχε προσέλευση τουριστών στο Ξυλόσκαλο, καθώς οι επισκέπτες φέρονται να μη γνώριζαν ότι το φαράγγι είναι κλειστό. Η πρόσβαση δεν τους επιτράπηκε.

Σύμφωνα με τη Διευθύντρια Δασών Χανίων, Πολύμνια Σκλαβάκη, το προσωπικό είναι σε επιφυλακή ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε πιθανότητα φωτιάς στον δρυμό, ενώ γίνονται και περιπολίες μαζί με κλιμάκια της Πυροσβεστικής.

Δείτε την ανακοίνωση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης:

«Λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πρόκλησης δασικών πυρκαγιών στο σύνολο της Επικράτειας δίνεται παράταση, έως την Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021 και ώρα 06:00, στην εφαρμογή της από 05/8 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 138/Α/5-8-2021) για τη λήψη έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κινδύνου πυρκαγιών.

Σύμφωνα με τις διατάξεις της Π.Ν.Π., απαγορεύεται αυστηρά:

Α. κάθε μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή, με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, στις προστατευόμενες περιοχές του δικτύου NATURA, σε δάση, Εθνικούς Δρυμούς, Αισθητικά Δάση και άλση εντός οικιστικών ιστών, με εξαίρεση :

1. κατοικημένες περιοχές,

2. θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές,

3. ποτάμια και λιμναία οικοσυστήματα, και

4. τουριστικές εκμεταλλεύσεις.

Β. κάθε υπαίθρια δραστηριότητα που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά όπως, εργασίες ή δραστηριότητες που προκαλούν υπερθέρμανση ή περιλαμβάνουν καύση εύφλεκτης ύλης ή ενέχουν κίνδυνο ανάφλεξης.

Η απαγόρευση επίσκεψης και διάσχισης του Εθνικού Δρυμού Λευκών Ορέων – Φαράγγι Σαμαριάς, σύμφωνα με τις νομοθετικές δεσμεύσεις, εξακολουθεί να υφίσταται μέχρι νεώτερης ανακοίνωσης και άρσης των περιοριστικών μέτρων

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook