Κλειστά σχολεία: Προς παράταση η σχολική χρονιά, πιθανή νωρίτερα η έναρξη της νέας

κλειστά-σχολεία-προς-παράταση-η-σχολι-976823

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μίλησε για τα σενάρια που επεξεργάζεται η κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για πιθανή παράταση της φετινής και νωρίτερη έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Προς παράταση η σχολική χρονιά, αλλά «όχι πέραν του τέλους Ιουνίου κι έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς νωρίτερα, αλλά όχι για όλες τις βαθμίδες», σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Open το πρωί της Κυριακής, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός επανέλαβε, ότι η Γ’ Λυκείου και οι πανελλήνιες είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση, με το ακριβές χρονοδιάγραμμα να αναμένεται να ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό. «Μέσα στον Ιούνιο και μέχρι τα μέσα Ιουλίου» είναι οι κατευθυντήριες γραμμές για τη διεξαγωγή των πανελληνίων, όπως είπε, σημειώνοντας ότι «έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας για τις πανελλαδικές».

Όπως είπε, από το Ινστιτούτο Παιδείας έχουν ζητηθεί οι κατευθύνσεις για «την απολύτως αναγκαία ύλη που πρέπει να διδαχθούν οι μαθητές για να προαχθούν στην επόμενη τάξη». Για το ενδεχόμενο να νοσήσει κάποιο παιδί από κορονοϊό, η υπουργός είπε, ότι «υπάρχει μέριμνα για επαναληπτικές (σ.σ.: πανελλήνιες) εξετάσεις τον Σεπτέμβριο, όπως υπάρχει ήδη».

Όσον αφορά στα πανεπιστήμια, διευκρίνισε ότι δεν πρέπει να βιαστούν να επιστρέψουν οι φοιτητές στα αμφιθέατρα καθώς αποδίδει «εξαιρετικά η εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Το 96% καλύπτεται, δεν καλύπτονται τα κλινικά εργαστήρια. Βασική μας προτεραιότητα είναι τα κλινικά εργαστήρια και πώς και πότε θα διεξαχθούν οι εξετάσεις εξαμήνου».

Ακόμη, για τα φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών παρέπεμψε στις επίσημες ανακοινώσεις του πρωθυπουργού.

Τέλος, είπε ότι θα υπάρξει μέριμνα για τα σχολικά λεωφορεία, τα ενοίκια των φοιτητών, τα χρήματα που έχουν δοθεί για εκδρομές, τα ιδιωτικά δίδακτρα κι όλα τα θέματα που αφορούν στο σύστημα της εκπαίδευσης.

2 thoughts on “Κλειστά σχολεία: Προς παράταση η σχολική χρονιά, πιθανή νωρίτερα η έναρξη της νέας

    1. γιατί οι μεν (δημοσιογράφοι) κάτι πρέπει να ρωτήσουν, και οι άλλοι (πολιτικοί) κάτι θα πρέπει να απαντήσουν για να μη φαίνεται ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός, πολιτική, και άλλα κουραφέξαλα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook