Κλειστά λόγω κατάληψης πέντε σχολεία στα Χανιά

κλειστά-λόγω-κατάληψης-πέντε-σχολεία-1356698

Κλειστά είναι σήμερα πέντε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα Χανιά, καθώς μαθητές έχουν προχωρήσει σε κατάληψη, διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα που ισχύουν σχετικά με τον κορονοϊό.

Πιο συγκεκριμένα, υπό κατάληψη είναι το 1ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου, το ΕΠΑΛ Βενιζέλου, το ΓΕΛ Ακρωτηρίου το 3ο ΓΕΛ Χανίων και το 2ο ΕΠΑΛ, ενώ το ΓΕΛ Σούδας από σήμερα λειτουργεί κανονικά.

Σημειώνεται πως σήμερα στη 1 και μισή το μεσημέρι η ΕΛΜΕ και σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων στα Χανιά με τη στήριξη του ΣΕΠΕ, θα προχωρήσουν σε κινητοποίηση στο Δημαρχείο Χανίων, διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα που ισχύουν στα σχολεία λόγω κορονοϊού.

Το 15μελές του ΓΕΛ Ακρωτηρίου απευθύνει επιστολή στον κ. Τζανάκη, αναφερόμενο τα εξής:

«Σεβαστοί κύριοι και κυρίες, κύριε Τζανάκη,

Συγγράφουμε την συγκεκριμένη επιστολή με σκοπό να μεταφέρουμε τα αιτήματα μας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Μας υποσχεθήκατε με το ξεκίνημα του νέου έτους ότι θα υπάρχουν αλλαγές και νέα μέτρα προστασίας, παρόλα αυτά ακόμα περιμένουμε να πραγματοποιηθούν.

Γι’ αυτό τον λόγο μαθητές εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι 15μελους του ΓΕΛ Ακρωτηριου Χανίων βρέθηκαν για ακόμα μια φορά στον δρόμο ώστε να διεκδικήσουμε τα δίκαια αιτήματα μας. Αυτά που απαιτούμε είναι η αραίωση των τμημάτων, δωρεάν Self-test και PCR για όλους, κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αλλά και αύξηση του ορίου απουσιών για τους μαθητές που νοσούν η βρίσκονται σε καραντίνα.

Η υπομονή μας εξαντλήθηκε! Δεν θα ανεχτούμε άλλο να βάζουμε σε κίνδυνο την υγεία τόσο την δική μας όσο και των οικογενειών μας. Το επόμενο διάστημα οι μαθητές των Χανίων θα προχωρήσουμε σε συνελεύσεις 15μελων και 5μελων, καταλήψεις, αποχές και διαμαρτυρίες.»

zarpanews.gr

One thought on “Κλειστά λόγω κατάληψης πέντε σχολεία στα Χανιά

  1. Kaνονικα ολα τα σχολεια πρεπει να κανουν καταληψη. Αφου το κρατος στελνει τα παιδια μας σαν προβατα σε σφαγη , τα παιδια να παρουν τη ζωη τους στα χερια τους και να γυρισουν την πλατη τους στους μ@λ@κες που και καλα νομοπρατούν σωστα ( λεμε τωρα)! Καταληψη σε ολα τα σχολεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook