Κλειστά τα σχολεία της χώρας, λόγω 24ωρης απεργίας – Οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν στο νομοσχέδιο Κεραμέως

κλειστά-τα-σχολεία-της-χώρας-λόγω-24ωρη-1053336

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Τρίτη 9 Ιουνίου, τα σχολεία της χώρας λόγω της 24ωρης απεργία που κήρυξαν οι εκπαιδευτικοί.

Με το απεργιακό «λουκέτο» στα σχολεία οι εκπαιδευτικοί εκφράζουν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που φέρνει σημαντικές αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, από το νηπιαγωγείο μέχρι και την τριτοβάθμια.

Η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) σε ανακοίνωσή της για την σημερινή απεργία ζητά «να αποσυρθεί και να μη ψηφιστεί το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, να καταργηθεί η τροπολογία-ντροπή για τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος με κάμερες, να αυξηθεί η χρηματοδότηση της Δημόσιας εκπαίδευσης από τον Κρατικό προϋπολογισμό και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.»

Από την πλευρά της, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) επισημαίνει ότι «η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αδιάλλακτη και με παντελή περιφρόνηση στους δημοκρατικούς θεσμούς και στον θεσμικό διάλογο ενάντια στην ηχηρή διαμαρτυρία εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων, κατέθεσε χθες αργά το βράδυ το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή και προχωρά, δυστυχώς, τις επόμενες ημέρες στην ψήφισή του.»

Τόσο η ΟΛΜΕ, όσο και η ΔΟΕ, αναφέρουν ότι  θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή στη 1 το μεσημέρι της Τρίτης, ενώ έχουν προγραμματίσει διαδήλωση στη Βουλή και την Τετάρτη, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου.

3 thoughts on “Κλειστά τα σχολεία της χώρας, λόγω 24ωρης απεργίας – Οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν στο νομοσχέδιο Κεραμέως

  1. Έτσι δείχνουν πόσο νοιάζονται για τα παιδιά μας…. 3 μήνες πληρώνονται χωρίς να προσφέρουν τίποτα στην Ελλάδα, χθες ήταν αργία, έμειναν ακόμα λίγες ημέρες από την κουτσουρεμενη χρόνια και αντί να αναπληρώσουν μαθήματα να τι κάνουν….
    Κανονικά πρέπει να πάμε στην πορεία όλοι οι γονείς και να τους πάρουμε στις ντομάτες και στα γιαούρτια….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook