Κλείνουν ξανά όλα τα σχολεία – Δύο ακόμη εβδομάδες τηλεκπαίδευσης για όλη τη χώρα εισηγούνται οι εμπειρογνώμονες

κλείνουν-ξανά-όλα-τα-σχολεία-δύο-ακόμ-1188306

Συνεχίζεται η συνεδρίαση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για κλείσιμο των σχολείων όλης της χώρας, σε όλες τις βαθμίδες για δύο ακόμη εβδομάδες.

Η επιτροπή εισηγείται προς την κυβέρνηση να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία, ενώ κατά πληροφορίες εξετάζεται το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 22 Μαρτίου με «click away».

Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων κατά τη συνεδρίασή της εισηγήθηκε να τεθούν άλλες 4 περιφερειακές ενότητες και 5 δήμοι σε καθεστώς αυστηρού lockdown λόγω της αυξημένης διασποράς του κορονοϊού. Πρόκειται, για τις Περιφερειακές ενότητες Ευρυτανίας, Χαλκιδικής, Κιλκίς και Λέσβου, καθώς επίσης για τους δήμους Ιωαννίνων, Μετσόβου, Κατερίνης, Σκιάθου και Χανίων.

Επίσης, κατά πληροφορίες, οι ειδικοί της επιτροπής εμπειρογνωμόνων έχοντας την αρνητική επιδημιολογική εικόνα στο σύνολό της τόσο για την Αττική όσο και για την επικράτεια η οποία είναι στο «βαθύ κόκκινο» στο μεγαλύτερο τμήμα της, εισηγούνται κατά πληροφορίες να συνεχιστεί το lockdown μέχρι και το τέλος Μαρτίου.

Προτεραιότητα σε Γυμνάσια και Λύκεια

Για το άνοιγμα των σχολείων αυτή τη φορά προτεραιότητα θα έχουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, διότι παραμένουν πολύ περισσότερο καιρό σε τηλεκπαίδευση και πρέπει άμεσα να επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες. Την ίδια ώρα, η Γ’ Λυκείου προβληματίζει την κυβέρνηση λόγω των Πανελλαδικών Εξετάσεων που πλησιάζουν και οι μαθητές έχουν κάνει σχεδόν όλη τη χρονιά μαθήματα μόνο εξ’αποστάσεως.

Πηγή: ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook