Κλείνετε ακόμη τον υπολογιστή σας; Να γιατί πρέπει να το σταματήσετε

κλείνετε-ακόμη-τον-υπολογιστή-σας-να-γ-1395541

Κλείνετε τον υπολογιστή σας κάθε φορά που σταματάτε να τον χρησιμοποιείτε;

Ταλαιπωρείστε άδικα. Πλέον, τα Windows 10 και τα Windows 11 μας παρέχουν κι άλλες, πιο αποτελεσματικές μεθόδους εξοικονόμησης ενέργειας και θα τις δούμε παρακάτω.

Πολλές φορές, κλείνουμε το PC μας στο τέλος της ημέρας και είναι κατανοητό – δεν το θέλουμε άλλο, οπότε δεν υπάρχει λόγος να σπαταλάμε ενέργεια. Αν χρησιμοποιούμε Windows, όμως, έχουμε τη δυνατότητα να βάζουμε τον υπολογιστή σε sleep mode. Ουσιαστικά, χρησιμοποιεί ελάχιστο ρεύμα και αμέσως είναι έτοιμο για χρήση.

Αν έχουμε laptop, μπορούμε να το βάλουμε σε sleep mode απλώς κλείνοντας την οθόνη ή πατώντας το πλήκτρο «sleep mode».

Στα desktops, ανοίγουμε το μενού εκκίνησης, επιλέγουμε το εικονίδιο του Power (εκείνο που μοιάζει με κύκλο με μια γραμμή να τον διαπερνά). Στα Windows 10, βρίσκεται κάτω αριστερά στο sidebar, ενώ στα Windows 11 θα το βρούμε στην κάτω δεξιά γωνία του μενού εκκίνησης.

Υπάρχει πάντα η επιλογή να το βάλουμε και σε «Hibernation Mode», το οποίο αποθηκεύει την τρέχουσα κατάσταση του υπολογιστή, όλα τα ανοιγμένα αρχεία και, έπειτα, κλείνει. Με αυτόν τον τρόπο, δε χάνουμε τη δουλειά μας και συνεχίζουμε ακριβώς απ’ όπου σταματήσαμε.

jenny.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook