Κλείνει η εστίαση, lockdown σε θέατρα και κινηματογράφους – Σήμερα το διάγγελμα Μητσοτάκη

κλείνει-η-εστίαση-lockdown-σε-θέατρα-και-κινη-1123581

Τι θα γίνει με την απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός νομού

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με το σημερινό του διάγγελμα, το πρωί, αναμένεται να ανακοινώσει λουκέτο στην εστίαση, πιθανότατα για έναν μήνα, με την ελπίδα θα ανακοπεί η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού και να μην χρειαστεί να ενεργοποιηθεί το ύστατο μέτρο του γενικού lockdown, και μάλιστα πριν από τις εορτές των Χριστουγέννων.

Όπως έγραψε από χθες το iEidiseis.gr, ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε τελικώς να κάνει αποδεκτή μία από τις πλέον σκληρές προτάσεις των λοιμωξιολόγων πριν το lockdown και να κλείσει εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες και νυχτερινά κέντρα, καθώς από τα επιδημιολογικά στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η κυβέρνηση, προκύπτει ότι αποτελούν σημαντική εστία μετάδοσης του ιού. Το ίδιο και τα θέατρα, οι συναυλιακοί χώροι και οι κινηματογράφοι, οι οποίοι επίσης θα βάλουν λουκέτο.

Και αυτό, παρά το γεγονός ότι θα πληγεί περαιτέρω ο κλάδος , ο οποίος ήδη μετράει σημαντικές απώλειες. Ωστόσο, μετά τον κ. Μητσοτάκη θα ακολουθήσουν δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, με τις οποίες θα ανακοινώσει μέτρα στήριξης των επαγγελματιών και εργαζόμενων στον κλάδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης φέρεται να έκανε αποδεκτή και την εισήγηση των λοιμωξιολόγων για αλλαγή του επιδημιολογικού χάρτη της χώρας, η οποία εφεξής θα χωρίζεται σε δύο, αντί τεσσάρων ζωνών, προκειμένου να είναι πιο ευέλικτη και εύκολη η εφαρμογή οριζόντων μέτρων. Τα νέα μέτρα θα ισχύσουν για τις πορτοκαλί και κόκκινες περιοχές που ενοποιούνται και όχι για τις πράσινες και κίτρινες που επίσης ενοποιούνται.

Στο νέο πακέτο μέτρων δεν προβλέπεται απαγόρευση κυκλοφορίας από νομό σε νομό, ούτε όμως και αλλαγή της ώρας απαγόρευσης της κυκλοφορίας, που όπως όλα δείχνουν θα παραμείνει από τις 12.00 ως τις 05.00.

Επίσης, ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει ότι γίνεται υποχρεωτική η χρήση μάσκας παντού, προκειμένου να αποφευχθεί η αλλαγή επιδημιολογικού φορτίου σε περιοχές που σήμερα εμφανίζουν χαμηλή μεταδοτικότητα.

Μέχρι αργά χθες το βράδυ, όλες οι πληροφορίες συνέτειναν στην εκτίμηση ότι τα νέα μέτρα θα έχουν ορίζοντα ενός μήνα. Δεν αποκλείεται, ωστόσο, να ανακοινωθούν για ένα 15νθήμερο, προκειμένου να επαναξιολογηθεί η κατάσταση, η οποία ούτως ή άλλως, μοιάζει πολύ δύσκολη…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook