«Κλείδωσε» η υποψηφιότητα Ανδρουλάκη για το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ

κλείδωσε-η-υποψηφιότητα-ανδρουλάκ-827198

Κομμάτι – κομμάτι συμπληρώνεται το παζλ των υποψηφιοτήτων για το ευρωψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr, οριστικοποιήθηκε η συμμετοχή του νυν ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη στο ευρωψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής και αναμένεται να ανακοινωθεί μετά τη συνάντηση που θα έχει με την Φώφη Γεννηματά, το αργότερο έως την Παρασκευή.

Έτσι, ο ευρωβουλευτής της ΕΛΙΑΣ μπαίνει και επίσημα πλέον στη μάχη του σταυρού για να ανανεώσει τη θητεία του στην Ευρωβουλή.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, που στις ευρωεκλογές του 2014 είχε εκλεγεί με 113.719 ψήφους, διαθέτει ισχυρές δυνάμεις πανελλαδικά ενώ, το 2017 έδωσε το «παρών» στην κούρσα της διαδοχής και κατέκτησε τη δεύτερη θέση, λαμβάνοντας το 44% των ψήφων.

Ως μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής έχει πάρει πρωτοβουλίες για μια σειρά σημαντικών ζητημάτων, όπως η πρόσφατη για τη βελτίωση του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της ΕΕ ενώ, να σημειωθεί ότι έχει αναπτύξει πολύ στενή σχέση με τον «εκλεκτό» των Σοσιαλιστών για την προεδρία της Κομισιόν, Ολλανδό Φρανς Τίμερμανς.

Ποιος είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης

Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και έχει μεταπτυχιακό τίτλο στο πρόγραμμα «Νέα Υλικά και Περιβάλλον». Επιπλέον, είναι υποψήφιος διδάκτωρ.

Το μικρόβιο της πολιτικής το απέκτησε από πολύ μικρή ηλικία. Το 1997 συμμετέχει για πρώτη φορά στην Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη του Νομού Ξάνθης, ενώ το 1999 εκλέγεται Γραμματέας της παράταξης στην Ξάνθη.

Το 2001 εξελέγη για πρώτη φορά μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, ενώ το 2007 εξελέγη μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας της Νεολαίας του κόμματος. Το 2008 εκλέχτηκε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και κατόπιν μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Στις 14 Μαρτίου 2013 εκλέχτηκε από το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, λαμβάνοντας 109 ψήφους σε σύνολο 168 ψήφων.

Συμμετέχει στην ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών & Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Είναι μέλος:

• Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων

• Αντιπροσωπεία για τις σχέσεις με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας

kalpi19.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook