«Κλείδωσε» η απόφαση για rapid test και ανεμβολίαστους εργαζόμενους – Τι ισχύει σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

κλείδωσε-η-απόφαση-για-rapid-test-και-ανεμβο-1519818

Όλοι οι εργαζόμενοι του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι και παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία εντός ή εκτός των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας τους υποχρεούνται σε διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου μία φορά την εβδομάδα.

Αυτό θα ισχύσει σύμφωνα με τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα για τους εργαζόμενους που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Έτσι οι εργαζόμενοι με φυσική παρουσία στον χώρο εργασίας που δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν έχουν νοσήσει από κορονοϊό το τελευταίο εξάμηνο υποβάλλονται υποχρεωτικά -και με δική τους επιβάρυνση- σε διαγνωστικό έλεγχο νόσησης από τον κορονοϊό (rapid test) μια φορά την εβδομάδα. Ο έλεγχος ισχύει μια εβδομάδα από την ημέρα διενέργειάς του.

Ο διαγνωστικός έλεγχος είναι υποχρεωτικός για τους ανεμβολίαστους προκειμένου να παρέχουν την εργασία τους με φυσική παρουσία στον συμφωνημένο στην ατομική τους σύμβαση τόπο εργασίας.

Ο διαγνωστικός έλεγχος νόσησης από τον κορονοϊο COVID-19 διενεργείται έναντι αντιτίμου με επιβάρυνση του ίδιου του εργαζομένου, υποχρεωτικά μία φορά την εβδομάδα με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού COVID-19 (rapid test) σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια ή σε ιδιωτικές κλινικές ή σε φαρμακεία ή σε ιδιώτες ιατρούς. Στους διαγνωστικούς ελέγχους δεν προσμετρώνται οι διαγνωστικοί έλεγχοι που διενεργούνται, ως οικειοθελής παροχή του εργοδότη, χωρίς επιβάρυνση του εργαζόμενου.

Πλήρως εμβολιασμένοι θεωρούνται:

α) όσοι έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον 14 ημερών τον εμβολιασμό για κορονοϊό COVID-19 και επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας του κατόχου και

β) όσοι έχουν εμβολιαστεί για κορονοϊό COVID-19 με την πρώτη δόση του εμβολίου των δύο δόσεων, κατόπιν νοσούν από κορονοϊό COVID-19 και επιδεικνύουν πιστοποιητικό πλήρους κάλυψης-ανάρρωσης και εμβολιασμού με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας του κατόχου.

Στις περιπτώσεις που οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα κληθούν να παραστούν εκτάκτως στο χώρο εργασίας, ο διαγνωστικός έλεγχος νόσησης, rapid test, δύναται να διενεργείται και αυθημερόν.

Ο διαγνωστικός έλεγχος νόσησης από τον κορονοϊό COVID-19 είναι υποχρεωτικός για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους προκειμένου να παρέχουν την εργασία τους με φυσική παρουσία στον συμφωνημένο στην ατομική τους σύμβαση τόπο εργασίας.

Οι εργαζόμενοι που εργάζονται μία (1) ημέρα την εβδομάδα ή δύο (2) ημέρες την εβδομάδα με χρονική απόσταση μεταξύ αυτών κατά μέγιστο μία (1) ημέρα, υποχρεούνται, στη διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου νόσησης, υπό τους ίδιους όρους, μία (1) φορά την εβδομάδα έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στον χώρο εργασίας.

Στους διαγνωστικούς ελέγχους δεν προσμετρώνται οι διαγνωστικοί έλεγχοι που διενεργούνται, ως οικειοθελής παροχή του εργοδότη, χωρίς επιβάρυνση του εργαζόμενου.

dikaiologitika.gr

2 thoughts on “«Κλείδωσε» η απόφαση για rapid test και ανεμβολίαστους εργαζόμενους – Τι ισχύει σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

  1. Ο/Η Είναι μονάχα για τις μίζες του Μητσοτακη ! Σε όλη το πλανήτη ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΚΟΡΩΝΟΙΟ και άρχισαν τα δικαστήρια ! λέει:

    Γιατί σε κανενα κράτος στον κόσμο δεν γίνεται αυτό κύριοι ? Γιατί ο ελληνικός λαός είναι διανοητικά ανάπηρος και δεν ξεσηκώνεται να σας πάρει με τις πέτρες ? Γιατί ειστε όλοι λαμόγια, πολιτικοί, δικαστικοί, κομπογιαννίτες γιατροί που ξευτιλιζετε ο κάθενας το επάγγελμα του μόνο και μόνο γιατί δεν έχετε σχέση με το επάγγελμα που διοριστήκατε κα προσποιήστε ότι κάνετε ? Γιατί έχετε παραγγείλει από το λαμόγιο τον Μπουρλάς τεστ που έχουν σκοπό να μπουν στις τσέπες σας οι μίζες ? Ειστε καραγκιοζηδες, ανθελληνες και λαμόγια, θαρθει η ώρα που θα σταματήσει ο λαός να φωνάζει : Μητσοτακη γαμιεσαι και θα φωνάζει οταν σας συλλάβει ολους σας : οι απαταιωνες στη θηλειά !

  2. ΣΕ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΗ ΑΛΗΤΑΡΑ.
    ΑΚΟΜΑ ΜΑΣ ΕΚΔΙΚΕΙΣΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΟΚΥΨΑΜΕ ΣΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΣΟΥ?
    ΝΑ ΔΩ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΣΕ ΛΙΓΟ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook