«Κλειδώνει» Κρήτη και Κάρπαθο η «Μέδουσα»! Ελλάδα- Αίγυπτος -Κύπρος στέλνουν μήνυμα στην Τουρκία

κλειδώνει-κρήτη-και-κάρπαθο-η-μέδο-944917

Στα όρια της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας νότια της Κρήτης και της Καρπάθου, σε περιοχές που επιχειρεί να «γκριζάρει» η Άγκυρα, απλώνει τα «πλοκάμια» της η «ΜΕΔΟΥΣΑ 9».

Η μεγάλη αεροναυτική άσκηση συνεργασίας Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου ξεκινά στα τέλη της εβδομάδας, με τους επιτελείς να έχουν σχεδιάσει αναβαθμισμένα σενάρια μάχης σε αέρα, στεριά και κυρίως σε θάλασσα. Ελλάδα και Αίγυπτος με ενισχυμένες δυνάμεις και τα πλέον ισχυρά τους όπλα, ετοιμάζονται να στείλουν ένα ακόμη ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία για κοινό μέτωπο απέναντι στις αναθεωρητικές επιδιώξεις της.

Με το ελικοπτεροφόρο Mistral,τη φρεγάτα Fremm και τις κορβέτες Gowind ως αιχμή του δόρατος οι Αιγύπτιοι και από την άλλη το Πολεμικό μας Ναυτικό με τα υποβρύχια «214»,μεγάλο αριθμό από φρεγάτες και ταχέα σκάφη κατευθυνόμενων βλημάτων θα συγκροτήσουν δύο διαφορετικές μικτές αρμάδες και θα «συγκρουστούν» προσομοιώνοντας πραγματικά σενάρια μάχης κοντά στα Ελληνικά νησιά αλλά και στην ανοιχτή θάλασσα.

Σενάρια υψηλού συμβολισμού

Τα «Αστέρια» της 343 και οι «Αλεπούδες» της 340 μοίρας από τη Σούδα θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στον αέρα με τα F-16 C/D Block 52+.Και μπορεί οι Αιγύπτιοι πιλότοι να μην διαθέτουν την εμπειρία και εκπαίδευση των Ελλήνων, ωστόσο η αεροπορία τους έχει ενισχυθεί με υπερσύγχρονα μαχητικά, Αμερικανικά F-16 αλλά και Γαλλικά Rafale. Μεταξύ άλλων αναμένεται να εκτελεστούν σενάρια προστασίας πλωτού γεωτρύπανου αλλά και αντίδρασης σε ενδεχόμενο ναυτικού αποκλεισμού σε νησί ή βραχονησίδα.

Πηγή:newpost.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook