Κλέφτες… πολυτελείας: Άρπαζαν πανάκριβα ρούχα, κολόνιες και συσκευές – Λεία 400.000 ευρώ

κλέφτες-πολυτελείας-άρπαζαν-πανάκρ-1336244

Χρυσές δουλειές έκαναν τα μέλη εγκληματικής οργάνωσης Αλβανών.

Οι δράστες είχαν ρημάξει στις κλοπές μεγάλα καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής και συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών. Πανάκριβα ρούχα, κοστούμια, Lap Top, ξυριστικές μηχανές, κολόνιες, ακόμα και…τηλεοράσεις, ήταν κάποια από τα κλοπιμαία τους, με τα…κέρδη τους να ξεπερνούν τις 400.000 ευρώ.

Οι δράστες -δύο άνδρες και τρεις γυναίκες- ηλικίας 33, 39, 25, 33 και 41 χρόνων, δρούσαν κυρίως σε εμπορικά κέντρα όπως το Mall, το Μcarthurglen, το Factory Outlet, Ζara ΗnM, Πλαίσιο τον Κωτσόβολο.

Οι ρόλοι

Όπως προέκυψε από τις έρευνες της Ασφάλειας Αθηνών, Είχαν ιεραρχική δομή και ρόλους, ενώ όπως προέκυψε δρούσαν τουλάχιστον από τα τέλη του 2021.

Αρχηγός φέρεται να ήταν ο 33χρονος, ο οποίος έδινε τις εντολές στα υπόλοιπα μέλη. Αυτός επέλεγε τα καταστήματα που θα πραγματοποιούσαν κλοπή και συμμετείχε και με φυσική παρουσία κατά τη διάπραξη των κλοπών.

Υπαρχηγός της οργάνωσης φέρεται να ήταν ο 39χρονος που και αυτός συμμετείχε με φυσική παρουσία στις κλοπές. Η συμμετοχή του στη συμμορία ήταν καθοριστικής σημασίας, καθώς ήταν ο ιδιοκτήτης του καταστήματος στην Αλβανία, μέσω του οποίου πωλείτο μέρος των κλοπιμαίων.

Η 25χρονη και η 33χρονη, ήταν επιφορτισμένες με την ανεύρεση των υποψήφιων αγοραστών, ενώ η 41χρονη από κοινού με τους άνδρες της συμμορίας διέπρατταν τις κλοπές.

Ενώ αναζητούνται ακόμα δύο συνεργοί τους, ο ένας εκ των δύο ήδη έχει ταυτοποιηθεί.

Για τις επικοινωνίες τους χρησιμοποιούσαν το Viber και κωδικές ονομασίες.

Πώς δρούσε η σπείρα

Αφού στοχοποιούσαν το εκάστοτε κατάστημα, χαρτογραφούσαν τις κινήσεις των υπαλλήλων ιδιωτικής φύλαξης και στη συνέχεια επέλεγαν την κατάλληλα στιγμή για να…χτυπήσουν.

Όσον αφορά την κλοπή των προϊόντων, αφού έμπαιναν στα καταστήματα, τοποθετούσαν αυτά σε ειδικά διαμορφωμένες τσάντες έτσι ώστε να μην χτυπάνε τα αντικλεπτικά συστήματα στις εισόδους ενώ δεν επισκέπτονταν το ίδιο κατάστημα δεύτερη φορά και άλλαζαν περιοχές έτσι ώστε να μην τους εντοπίσουν, ενώ κατά τη δράση τους φορούσαν όπως έχουν καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας αλλά και τις φυσικές παρακολουθήσεις των αστυνομικών φορούσαν μόνο μάσκα για τον κορονοιό.

Τα ημερήσια κέρδη τους μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, από την παράνομη δράση τους άγγιζαν και τις 2000 ευρώ.

Έστελναν τα κλοπιμαία στην Αλβανία

Τα κλεμμένα προϊόντα τα αποθήκευαν αρχικά στα σπίτια τους και στη συνέχεια παίρνοντας τα κατάλληλα μέτρα αντιπαρακολούθησης, τα μετέφεραν σε «καβάτζα» στην περιοχή του Καματερού, την οποία μίσθωνε ο φερόμενος αρχηγός.

Μέρος των κλοπιμαίων το διέθεταν άμεσα προς πώληση, ενώ άλλες ποσότητες τις μετέφεραν, είτε με ιδιωτικά μισθωμένα λεωφορεία είτε με τα προγραμματισμένα δρομολόγια λεωφορείων, στην Αλβανία, όπου μεταπωλούνταν, μέσω καταστήματος λιανικού εμπορίου, ιδιοκτησίας του υπαρχηγού της οργάνωσης.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί 97 υποθέσεις κλοπών ενώ κατά την διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, πλήθος κλοπιμαίων όπως είδη ένδυσης, ηλεκτρονικές συσκευές, 3 τσάντες ειδικά διαμορφωμένες με εσωτερική επένδυση που δεν ενεργοποιεί τα αντικλεπτικά συστήματα, μία μεταλλική συσκευή που χρησιμοποιούνταν για την αφαίρεση των αντικλεπτικών μηχανισμών των προϊόντων, 4 αυτοκίνητα και το χρηματικό ποσό των -4.545- ευρώ.

Σε βάρος των συλληφθέντων,- οι οποίοι αποδέχτηκαν τις πράξεις τους-  σχηματίσθηκε δικογραφία, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, απείθεια και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Την Δευτέρα αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του Ανακριτή.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook