ΚΚΕ για την επίσκεψη Αυγενάκη: «Ο χανιώτικος λαός έχει χορτάσει διαχρονικά από ευχολόγια και λόγια συμπάθειας»

κκε-για-την-επίσκεψη-αυγενάκη-ο-χανιώ-1269557

Βολές εναντίον του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, από την Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ, μετά και τις πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού, που δεν συνοδεύθηκε με όσα θα περίμεναν τα Χανιά, αφού όλα δείχνουν οτι οι εγκαταστάσεις θα παραμείνουν σε εγκατάλειψη χωρίς τη μέριμνα της πολιτείας.

Αναλυτικά:

«Η χανιώτικη αθλητική κοινωνία και συνολικά ο χανιώτικος λαός έχουν χορτάσει διαχρονικά και σήμερα από ευχολόγια, από λόγια συμπάθειας, από επισκέψεις και δηλώσεις, που το μόνο που περιέχουν είναι μια απλή περιγραφή της ζοφερής

πραγματικότητας.

Έτσι και σε ακόμα μια επίσκεψη του υφυπουργού αθλητισμού κ Αυγενάκη στα

Χανιά δεν ακούσαμε τίποτα νέο! Δεν υπήρξε καμία δέσμευση, δεν ανακοινώθηκε καμία συγκεκριμένη χρηματοδότηση ή χρονοδιάγραμμα!

Συνεχίζουν όλοι μαζί να εμπαίζουν τον χανιώτικο λαό, συντηρώντας μια εκρηκτική εικόνα εγκατάλειψης των υποδομών της πόλης και του νόμου. Αναλώνονται σε

επικοινωνιακές επισκέψεις, την ίδια στιγμή που η εικόνα του κολυμβητηρίου, του εθνικού σταδίου, του ποδηλατοδρομίου, του κολυμβητηρίου Ακρωτηρίου και μιας σειράς υποδομών είναι αφημένες στην τύχη τους.

Κινούνται μακριά από τις μεγάλες ανάγκες της αθλητικής οικογένειας, που πρέπει να πάρει πλέον την υπόθεση διεκδίκησης στα χέρια της, προτάσσοντας την άμεση παρέμβαση ανακατασκευής και συντήρησης των υποδομών.

Η αρνητική κατάσταση, που επικρατεί με ευθύνη όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, έχει προκαλέσει αγανάκτηση σε γονείς, αθλητές και προπονητές. Οι

παραπάνω συνεχίζουν έως σήμερα να ταλαιπωρούνται εξαιτίας της καθυστέρησης

πραγματοποίησης των απαραίτητων παρεμβάσεων στις αθλητικές εγκαταστάσεις και υποδομές, που αντικειμενικά είναι κατά πολύ κατώτερες των αναγκών άθλησης των νέων των Χανίων, των πρωταθλητών και των αθλητών που επί δεκαετίες βρίσκονται σε αυτό το χώρο. Παράλληλα, εξίσου ασαφής είναι η κατάσταση σχετικά με την αποκατάσταση των ζημιών στο κολυμβητήριο -φάντασμα στο Ακρωτήρι και το σχέδιο για το αθλητικό κέντρο που είναι να δημιουργηθεί.

Όλα τα προαναφερθέντα πιεστικά προβλήματα του κολυμβητηρίου των Χανίων οδηγούν σταδιακά και μεθοδευμένα στην παράδοση της λειτουργίας του σε ιδιώτες, σύμφωνα με τις επιταγές της ΕΕ. Την κατεύθυνση αυτή υλοποιούν οι κυβερνήσεις διαχρονικά, όπως και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ. Αυτό που βλέπουν οι γονείς, οι αθλητές, οι προπονητές είναι η συνεχής υποχρηματοδότηση και απαξίωση των αθλητικών υποδομών, των εγκαταστάσεων, όπως και των ίδιων των αθλητικών ομοσπονδιών.

Η πολιτική αυτή έχει σοβαρές συνέπειες για τον λαό και την νεολαία, που αναγκάζονται να στερούνται το αναγκαίο για την υγεία και την προσωπικότητά τους δικαίωμα στην άσκηση και τη φυσική αγωγή. Οι δηλώσεις αθλητών που συμμετείχαν στους ολυμπιακούς αγώνες, είτε διακρίθηκαν είτε όχι,

ανάδειξαν τις δυσκολίες που βιώνουν στην προετοιμασία τους, καθώς είναι στην ουσία χωρίς καμία στήριξη από το κράτος. Η κυβέρνηση, το Υπουργείο, τα αστικά επιτελεία καλό θα είναι να σταματήσουν να στριμώχνονται μπροστά στους αθλητές που έχουν διακριθεί για να πάρουν λίγη από την λάμψη του μεταλλίου τους, με τις κάμερες παρούσες και να πάρουν ουσιαστικά μέτρα στήριξης του αθλητισμού.

Η ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ, αταλάντευτα όλα αυτά τα χρόνια βρίσκεται στο πλευρό γονιών, αθλητών και προπονητών και με κάθε τρόπο και μέσο διεκδικεί και παλεύει:

 Για σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις και υποδομές στο ύψος των σύγχρονων και διαρκώς διευρυνόμενων αναγκών άθλησης στον νομό μας.

 Για τη συνολική συντήρηση – ανακατασκευή και ενεργειακή αναβάθμιση του

κολυμβητήριου του ΕΑΚ Χανίων, ώστε να είναι αντάξιο των αναγκών άθλησης των νέων των Χανίων.

 Για αύξηση της τακτικής επιχορήγησης από τον κρατικό προϋπολογισμό στο ΕΑΚ Χανίων στο ύψος των αναγκών, τις αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και την αύξηση της τακτικής επιχορήγησης στα ερασιτεχνικά σωματεία, ώστε να υπάρχουν προγράμματα μαζικού αθλητισμού – κολύμβησης δωρεάν για όλους.

 Για την αποκατάσταση των ζημιών στο κολυμβητήριο στο Ακρωτήρι και την υλοποίηση του σχεδίου για το αθλητικό κέντρο που είναι να δημιουργηθεί.

Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε αθλητές, γονείς και προπονητές να οργανώσουν την πάλη τους, διεκδικώντας το δικαίωμά τους στην άθληση με όλους τους αναγκαίους όρους, υποδομές και εξοπλισμό και την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών τους. Σε αυτό τον αγώνα αρωγός πάντα θα στέκεται το ΚΚΕ.»

zarpanews.gr

One thought on “ΚΚΕ για την επίσκεψη Αυγενάκη: «Ο χανιώτικος λαός έχει χορτάσει διαχρονικά από ευχολόγια και λόγια συμπάθειας»

  1. Δεν ξέρω αν διαβάσετε ή ακούσατε αυτά που είπε ο κ. Αυγενακης, μάλλον κοπυ πειστ βάλατε τον τίτλο. Μας είπε κομπλεξικους, δε το λες και λόγια συμπάθειας.
    Τώρα τ α κάνς, α κατς α μαλωις?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook