Κιβωτός του Κόσμου: Σαρωτικοί έλεγχοι των αρχών στις χορηγίες και τις δωρέες

κιβωτός-του-κόσμου-σαρωτικοί-έλεγχοι-1570657

Σαρωτικοί έλεγχοι γίνονται από την οικονομική αστυνομία στα ταμεία και τους τραπεζικούς λογαριασμούς της «Κιβωτού του Κόσμου», προκειμένου ν’ αποδειχτεί το γρηγορότερο η νόμιμη -ή όχι- διαδρομή που ακολουθήθηκε από τον πατέρα Αντώνιο και τους διαχειριστές της, στα εκατομμύρια των δωρεών, που έχουν καταβληθεί όλα αυτά τα χρόνια από ισχυρούς επιχειρηματίες και εφοπλιστές, εκπροσώπους της showbiz και πλήθος κόσμου, που βοηθούσε το «άγιο» έργο της ΜΚΟ.

Η διαδικασία θεωρείται σίγουρο πως θα κρατήσει αρκετές εβδομάδες, ίσως και μήνες, καθώς στόχος είναι να ελεγχθούν σε βάθος χρόνου τα οικονομικά στοιχεία της «Κιβωτού», η οποία από το πρώτο κιόλας έτος ιδρύσεως της, το 1998, μέχρι σήμερα, δεν στηριζόταν τόσο στην κρατική επιχορήγηση, αλλά αποκλειστικά και μόνο στην προσφορά και την αγάπη του κόσμου.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του εμπνευστή και ιδρυτή -εδώ και 24 χρόνια- της «Κιβωτού του Κόσμου», πατέρα Αντώνιου, ο απλός κόσμος και οι ισχυρές φιλίες που δημιούργησε μέσα από την πολυετή φιλανθρωπική του δράση, κατάφεραν να κάνουν το μεγαλύτερο όνειρο της ζωής του πραγματικότητα, κάτι που μεταφράζεται στο σήμερα σε εκατομμύρια ευρώ, που διαθέτει η ΜΚΟ και διαχειριζόταν εκείνος ανάλογα με τους στόχους και τους σκοπούς της.

Το σίγουρο είναι πως με το πέρασμα του χρόνου ο πατέρας Αντώνιος είχε βρει επικοινωνιακά τον μηχανισμό εκείνο, ώστε σε όποιο πρόβλημα ή ανάγκη δημιουργούνταν σε μια από τις εννέα δομές της «Κιβωτού του Κόσμου» και του προγράμματος «Στέγη για την μητέρα και το παιδί» να ανταποκρίνεται το συντομότερο δυνατό βρίσκοντας αμέσως την λύση, ακόμα και μ’ ένα τηλεφώνημα.

Αυτό συνέβαινε, καθώς γνώριζε καλά πως εξαιτίας του έργου του, που αφορούσε αποκλειστικά και μόνο παιδιά κακοποιημένα, παρατημένα ή μεγαλωμένα σε ένα επικίνδυνο οικογενειακό περιβάλλον, αλλά και της ρασοευχής του, θα συγκινούσε όποιον πλησίαζε με σκοπό μια οικονομική δωρεά.

Στο πλαίσιο αυτό ο πατέρας Αντώνιος κατάφερε να εξασφαλίσει χορηγία ακόμα και για κρουαζιέρες με την Celestyal Cruises για εκείνον και τα παιδιά που επέλεγε να τον συντροφεύουν, ενώ το περασμένο καλοκαίρι με την δική του βοήθεια 40 μητέρες και παιδιά από την Ουκρανία ταξίδεψαν επίσης στα νησιά. Ταξιδιωτική χορηγία λάμβανε για τρία χρόνια και από την Aegean Airlines με αεροπορικά εισιτήρια, από την μια και οικονομική ενίσχυση από την άλλη, από τα μίλια εξαργύρωσης που συγκεντρώνονταν από τα μέλη της αεροπορικής εταιρείας.

Ακτοπλοϊκές χορηγίες εισιτηρίων είχε για αρκετά χρόνια και από την Hellenic Seaways και την Blue Star Ferries, με αποτέλεσμα να δικαιολογούνται πλήρως οι μετακινήσεις των παιδιών, όπως καταγγέλλουν τα ίδια, στις νησιωτικές δομές ανάλογα με τις ανάγκες.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook