Κιβωτός του Κόσμου: Οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από την κατάθεση του 19χρονου που «καίνε» τον πατέρα Αντώνιο

κιβωτός-του-κόσμου-οι-ανατριχιαστικέ-1576684

«Οσο πέρναγε ο καιρός, εκτός από το να με χαιδεύει στα οπίσθια, είχε αρχίσει…., μου κατέβαζε το παντελόνι και το εσώρουχο από την πίσω μεριά, ενώ ήμουν σκυμμένος, μου έδινε φιλιά…» (Σ.Σ στην κατάθεση αναφέρονται λεπτομέρειες που δεν θα δημοσιεύσουμε).

Έτσι, περιέγραψε ο 19χρονος πρώην τρόφιμος της Κιβωτού του Κόσμου, που – μέχρι τώρα – έχει αναδειχθεί στον σημαντικότερο μάρτυρα κατηγορίας σε βάρος του Πατρός Αντωνίου, καθώς με όσα είπε στις δύο καταθέσεις του, ο ιερέας καλείται από την Εισαγγελία Ανηλίκων, στις 9 Ιανουαρίου, ως ύποπτος για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου κατ΄εξακολούθηση.

Στη δεύτερη κατάθεση του, την οποία αποκαλύπτει σήμερα το iEidiseis, την οποία ο 19χρονος έδωσε την 1η Δεκεμβρίου στην Εισαγγελέα Ανηλίκων Δάφνη Κυριακή – Τσιχλή, δίνει σαφέστερη εικόνα, για τα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης, που δεχόταν από τον Πατέρα Αντώνιο.

Στην δεύτερη κατάθεση του ο 19χρονος, επιβεβαιώνει όσα είχε πει στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων, ωστόσο εξειδικεύει κάποια περιστατικά.

Στην αρχή της κατάθεσης του διευκρινίζει ότι, ενώ η μητέρα του τους είχε πάρει στο σπίτι και αυτόν και τον αδελφό του, όταν πήγαιναν στην Γ’ Γυμνασίου, πείστηκε από τον Πατέρα Αντώνιο να πάει να μείνει σε παράρτημα της Κιβωτού στην επαρχία, «επειδή έπρεπε να φτιάξω το μέλλον μου», όπως λέει χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, αναφέρει ότι, αυτό έγινε «χωρίς να συναινέσει η μητέρα μου»!

Οι τιμωρίες ξεκίνησαν, όπως αναφέρει ενώ βρισκόταν στην Πωγωνιανή.

Αναφέρει:

«Oταν ήμασταν στην Πωγωνιανή, επειδή με κάποια άλλα παιδιά τα οποία είχανε φύγει από την Κιβωτό, είχαμε φτιάξει μια ομάδα στο messenger και το έμαθαν γιατί κάποιος, κατά λάθος έβαλε στην ομάδα τη Διευθύντρια της Πωγωνιανής κ. Α. και επειδή αρχή της Κιβωτού ήταν να μην επικοινωνούμε με παιδιά που είχαν φύγει, απαγορευόταν αυτό κάθετα, μου πήραν το κινητό μου, το έλεγξαν ο Π. με τον Πάτερ και όταν είδαν ότι, όντως μίλαγα με αυτά τα παιδιά, με τιμώρησαν για δύο εβδομάδες, να πλένω πιάτα και ταψιά και να είμαι απομονωμένος από τα άλλα παιδιά. Εγώ προσπαθούσα καθημερινά να πάρω τη συγχώρεση του Πάτερ, ο οποίος με απαξίωνε πολύ έντονα».

Υποστηρίζει στη συνέχεια ότι, τελικά ο Πατέρας Αντώνιος τον έστειλε στη Δομή του Βόλου, παρότι εκείνος ήθελε να πάει στη Χίο.

Μάλιστα στην αρχή τον είχαν απομονωμένο από τα άλλα παιδιά, λόγω του περιστατικού της Πωγωνιανής.

Στη συνέχεια ωστόσο, με τη συμπεριφορά κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του πατρός Αντωνίου.

Αναφέρει:

«Στο Βόλο έμεινα μέχρι τα μέσα Ιουλίου του 2020. Αυτό το χρόνο που έμεινα στο Βόλο η συμπεριφορά μου και η απόδοση μου στη δουλειά ήταν υποδειγματικές, με αποτέλεσμα στα 3 ή 4 ταξίδια, που έκανε ο πάτερ στο Βόλο να το δει, να το ακούσει από τη Διευθύντρια κι έτσι να με προσεγγίσει, για να έχουμε μιά πιό στενή σχέση εμπιστοσύνης και αγάπης».

Σε άλλο σημείο αναφέρει:

«Ειχα φτάσει σε σημείο να λατρεύω τον Πατέρα, να τον αγαπώ σαν πατέρα μου, να μην σηκώνω κουβέντα γι΄αυτόν και την Κιβωτό, κάτι που ο Πάτερ το είδε δει και του άρεσε».

Αυτός ήταν και ο λόγος, όπως εξηγεί, που ο Πατέρας Αντώνιος τον πήρε μαζί του στο παράρτημα Ιωαννίνων, όπου ξεκίνησε να τον υπηρετεί, πηγαίνοντας του το πρωινό, βάζοντας και βγάζοντας του τις κάλτσες, δένοντας του τα κορδόνια, πηγαίνοντας του νερό τα βράδια.

Ενώ σημειώνει χαρακτηριστικά:

«Eνιωθα ότι, έτσι βοηθάω τον πατέρα μου»!

Εκεί, όπως αναφέρει εκμυστηρεύτηκε στον Πατέρα Αντώνιο ότι, η μητέρα του χρωστούσε 6.500 ευρω στη ΔΕΗ και ότι, το σπίτι που έμενε ήταν κακό και ότι, ο αδελφός του έπαιρνε την κάτω βόλτα και είχε εξαρτηθεί από τα ηλεκτρονικά, κλεινόταν στο δωμάτιο του όλη την ημέρα και δεν είχε επαφή με τον έξω κόσμο.

Αναφέρει:

«Tότε ο Πάτερ μου πρότεινε να βάλει τη μαμά μου σε ένα σπίτι της Κιβωτού και να συνεχίσει να της δίνει το επίδομα του ενοικιου των 250 ευρω, που της έδινε, παρότι δεν θα έδινε ενοίκιο πια, καθώς κι ένα επίδομα 100 ευρώ, για να κάνει διακανονισμό με τη ΔΕΗ και να βαλει τον αδελφό μου να εργάζεται στην Κιβωτό, για 8 ώρες, για να απεξαρτηθεί, δίνοντας του και αυτού ένα μικρό χρηματικό ποσό για αμοιβή. Όλα αυτά όντως τα έκανε».

Και συνεχίζει:

«Σε αυτές τις δύο εβδομάδες ο Πάτερ είχε δει ότι είχα ηγετικές ικανότητες και ότι, μπορούσα να επηρεάζω θετικά τα άλλα παιδιά έτσι ώστε να δουλεύουν περισσότερο. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την όλη πορεία μου στο Βόλο, τον έκαναν να μου προτείνει να πάω στο παράρτημα της Κιβωτού στην Καλαμάτα, που μόλις είχε ανοίξει, επειδή ήθελε να έχει εκεί άτομα της εμπιστοσύνης του».

Τότε παρατήρησε, όπως ισχυρίζεται ότι, ο Πατέρας Αντώνιος στους κοντινούς του συνεργάτες και στα παιδιά, με τα οποία υπήρχε μιά παραπάνω οικειότητα, όπως με εμένα, φερόταν συχνά εξευτελιστικά, τους έβριζε και τους χαστούκιζε χωρίς λόγο. Παραδείγματος χάριν στον Π.Μ., που ήταν πρώην φιλοξενούμενος και πλέον εργαζόμενος στην Κιβωτό τον έφτυνε, έφτυνε στο φαγητό του, φτερνιζόταν πάνω του, τον κοπανούσε με το χέρι χωρίς λόγο και γενικά του φερόταν εξευτελιστικά».

Στην Καλαμάτα, όπως αναφέρει στη συνέχεια της καταθεσης του, άρχισαν «τα περίεργα» από τον Πατέρα Αντώνιο, όπως αποκαλεί τα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης, που περιέγραψε στην πρώτη κατάθεση του και επανέλαβε στη δεύτερη, που έδωσε στον Εισαγγελέα.

Αναφέρει:

«… όποτε σηκωνόμουνα ο Πάτερ με έπιανε στα οπίσθια, κάτι που έκανε στην αρχή 2 εως 3 φορές την εβδομάδα, μέχρι που έφτασε να το κάνει 15 φορές την ημέρα».

Και συνεχίζει:

«Eπίσης όταν πηγαίναμε στη θάλασσα και κάναμε μπάνιο, κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών μέσα στη θάλασσα, πνιξίματα και πατητές, ξεκίνησε να βάζει το χέρι του μέσα στο μαγιό μου και να μου πιάνει τα οπίσθια μου. Στην αρχή μιά φορά κατά τη διάρκεια του μπάνιου και προς το τέλος 10 φορές κατά τη διάρκεια του μπάνιου, πιάνοντας με όλο και περισσότερο και βάζοντας μέσα…, όσο προλάβαινε, γιατί ήμασταν μέσα στη θάλασσα».

Στη συνέχεια της κατάθεσης του επαναλαμβάνει τις περιγραφές, που έκανε στην πρώτη κατάθεση του, για τη συμπεριφορά του Πατρός Αντωνίου, που έβαζε τα δάχτυλα του στα ρουθούνια του, που τον υποχρέωνε να του κάνει μασαζ με κρέμες στα πόδια, ενώ συνεχίζοντας τις περιγραφές μέχρι την περίοδο, που ο ιερέας εγχειρίστηκε στη μέση και τον είχε μέρα νύχτα υπηρέτη του, αναφέρει:

«Μιά από αυτές τις ημέρες, ενώ μου χάιδευε την πλάτη έβαλε το χέρι του μέσα στο εσώρουχο μου και άρχισε, να μου τρίβει τα οπίσθια. Εγώ κοκκάλωσα, δεν ήξερα τι να κάνω, όλα είχαν γίνει γύρω μου μαύρα και είχα γίνει μούσκεμα στον ιδρώτα και αυτός το εκμεταλλεύτηκε και το συνέχισε. Το ίδιο πράγμα γινόταν 4 με 5 ημέρες συνέχεια, μέχρι που εγώ μιά μέρα που πήρα την αποφαση να μην με ξανακουμπήσει του έδειξα με τη συμπεριφορά μου ότι, θέλω να σταματήσει αυτό και τότε αυτός με έδιωξε από το δωμάτιο. Την επομένη ημέρα η συμπεριφορά του ήταν εντελώς διαφορετική με υποτιμούσε, με έβριζε, με αγριοκοιτούσε και με έστελνε πολλές φορές για πολλές ώρες στην αποθήκη.

Την επόμενη ημέρα, που κατάφερε να με ακουμπήσει στα οπίσθια μου μέσα από το παντελόνι, τρίβοντας τα με τα χέρια του, ήταν καλός μαζί μου. Εκτοτε, όποτε τον απέτρεπα μου συμπεριφερόταν άσχημα, ενώ όταν τον άφηνα να με ακουμπήσει, όλα ήταν καλά. Ωστόσο διαρκώς μου υπενθύμιζε ότι, η μαμά μου έχει σπίτι και παίρνει επίδομα και ο αδελφός μου έχει δουλειά, επειδή εγώ ήμουν φιλότιμος και ήμουν δίπλα στην Κιβωτό. Τότε κατάλαβα ότι, αυτό ήταν απειλή».

Συνεχίζοντας την κατάθεση του ο 19χρονος κάνει λόγο, για ακριβά δώρα, που άρχισε να του κάνει ο Πατέρας Αντώνιος.

Αναφέρει:

«Tαυτόχρονα τότε άρχισε να μου κάνει πολύ ακριβά δώρα και να μου δίνει μεγάλα χρηματικά ποσά 500, 200, 300 ευρω ανα δύο εβδομάδες και καθημερινά από ένα 50ρικο»

Ο 19χρονος επαναλαμβάνει στη συνέχεια, τις περιγραφές για τη σεξουαλική παρενόχληση, που δεχόταν από τον ιερέα, που πλέον φέρεται να έχει περάσει σε στάδιο βαρύτερης συμπεριφοράς!

Αναφέρει:

«Οσο πέρναγε ο καιρός, εκτός από το να με χαιδεύει στα οπίσθια, είχε αρχίσει να μου…, μου κατέβαζε το παντελόνι και το εσώρουχο από την πίσω μεριά, ενώ ήμουνα σκυμμένος, μου έδινε φιλιά… . (Σ.Σ στην κατάθεση αναφέρονται λεπτομέρειες που δεν θα δημοσιεύσουμε). Στην αρχή όλα αυτά γίνονταν στο δωμάτιο του, μετά όμως, όταν ήμασταν μόνοι, είτε στο διάδρομο, είτε στο ασανσερ, είτε στο γραφείο του, οποιαδήποτε στιγμή έβρισκε ευκαιρία δεν κρατιόταν και έβαζε το χέρι του στα οπίσθια μου, μέσα στο εσώρουχο. Επίσης με έλεγχε στα πάντα και απαιτούσε να είμαι όπως ήθελε, δηλαδή αξύριστος και ακούρευτος, ήλεγχε ακόμη και το πόσο έτρωγα».

Και συνεχίζει:

«Tην ίδια περίοδο τρεις φορές είχε επιχειρήσει εκτός από τα οπίσθια μου, να μου πιάσει και τα γεννητικά μου όργανα, αλλά επειδή εγώ πεταγόμουν, αμέσως το σταματούσε. Επιπλέον την ίδια περίοδο έβαζε τα δάχτυλα του μέσα στα ρουθούνια μου, ακόμα και για 5 λεπτά και τα ανεβοκατέβαζε. Εγώ αυτό το σιχαινόμουνα. Μάλιστα προσπαθώντας να καταλάβω τι απόλαυση αντλούσε από αυτό, είχα βάλει κι εγω τα δάχτυλα μου στα ρουθούνια μου μια φορά, αλλά δεν ένιωσα καμιά απόλαυση».

Σε άλλο σημείο της κατάθεσης του αναφέρει ότι, άρχισε να αλλάζει πλέον ο ίδιος συμπεριφορά απέναντι στον Πατέρα Αντώνιο, όταν συνάντησε στη Δομή της Χίου δύο πολύ καλούς του φίλους τον Α, και τον Χ. που είναι αδέλφια, στα οποία και εκμυστηρεύτηκε όσα περνούσε με τον πατέρα Αντώνιο. «Αυτοί, όπως είπε, μου έδωσαν τη δύναμη να μην τρέχω πίσω από τον Πάτερ, κάθε φορά που θύμωνε μαζί μου, για να ζητήσω τη συγχώρεση»…

Μάλιστα υποστηρίζει ότι, μίλησε και σε άλλο παιδί, τον Α.Χ, που ήταν μάγειρας στη Δομή.

Αναφέρει:

«Mιά μέρα, ένα πρωί, ο Α. φέροντας το πρωινό στον Πάτερ, άνοιξε απότομα την πόρτα και με είδε μαζί με τον Πάτερ να είμαι εγώ σκυμμένος στο πάτωμα και ο Πάτερ να βάζει τα δάχτυλα του στον π@@@@@ μου».

Ο 19χρονος αναφέρει κι άλλα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης, τα οποία έχει περιγράψει και στην πρώτη κατάθεση του στην Υποδιεύθυνση Ανηλίκων, όπως:

«Eνα πρωί που του πήγα το πρωινό, επειδή νύσταζα πολύ ξάπλωσα στον καναπέ και με πήρε ο ύπνος, όταν συνειδητοποίησα ότι, ο Πάτερ είχε βγάλει το μαξιλάρι πάνω στο οποίο κοιμόμουνα και είχε βάλει το κεφάλι μου, πολύ κοντά στα γεννητικά του όργανα. Το επόμενο πρωινό, που ήταν Πρωτοχρονιά και πάλι είχα ψάξει να του βρω πρωινό για να του πάω, πάλι με πήρε ο ύπνος στον καναπέ και ξύπνησα επειδή κατάλαβα ότι, είχε πάρει το κεφάλι μου και το έτριβε στα γεννητικά του όργανα και είχε ερεθιστεί».

Και επίσης:

«Tην ίδια ημέρα το απόγευμα στο δωμάτιο του, ενώ βλέπαμε ακίνητα στο laptop του, αυτός καθισμένος σε μία καρέκλα γραφείου κι εγω σε ένα πουφ, με έπιασε από τα πλευρά με σήκωσε, έκατσε αυτός στο πουφ και προσπαθούσε να με κάνει να κάτσω στα γεννητικά του όργανα, τραβώντας με με δύναμη. Το μόνο που κατάφερε ήταν να κάτσω στα μπούτια του, γιατί αντιστεκόμουν».

Και συνεχίζει:

«Μετά από αυτό κατάλαβα ότι, έπρεπε να φύγω με την πρώτη ευκαιρία, γιατί αν έμενα στην Κιβωτό θα προχωρούσε κι άλλο. έτσι γύρισα στην Καλαμάτα και άρχισα σχολείο».

Αναφέρει επίσης ότι, τότε άρχισε να κάνει πράγματα, για να περνάει καλά, όπως το να ακούει μουσική ραπ και τραπ, να καπνίζει, να παίζει στοίχημα, να κάνει κοπάνες και να οδηγεί χωρίς δίπλωμα.

Ενώ σημειώνει:

«Aυτά τα έκανα γιατί έψαχνα τρόπο, για να με διώξουν γιατί φοβόμουνα να φύγω μόνος μου».

Τέλος αναφέρει ότι, έφυγε από την Κιβωτό μετά από μία κλοπή, που έγινε στην οποία αποδείχτηκε ότι, δεν συμμετείχε.

Και καταλήγει:

«Tότε έφυγα από την Κιβωτό και δεν ξαναγύρισα, δεν πήρα ούτε τα πράγματα μου, ούτε και τα χαρτιά μου, τα οποία δεν μου έδιναν, γιατί απαιτούσαν να γυρίζω πίσω στην Κιβωτό και να απολογηθώ. Στην πραγματικότητα ήθελαν αφορμή, για να γυρίσω και να με ξανακλείσουν στην Κιβωτό, γιατί ήξερα πολλά πράγματα γι΄αυτούς»!…

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook