Κιβωτός του Κόσμου: Η ώρα του εισαγγελέα για τον πατέρα Αντώνιο – Καλείται ως ύποπτος για ασέλγεια κατά συρροή

κιβωτός-του-κόσμου-η-ώρα-του-εισαγγελέ-1594751

Ως ύποπτος για το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, καθώς και για το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε σωματική κακοποίηση, καλείται να δώσει εξηγήσεις ο πατέρας Αντώνιος. Οι εισαγγελείς ανηλίκων Αικατερίνη Κοπελάκη και Δάφνη – Κυριακή Τσίχλη ολοκληρώνοντας την προκαταρκτική έρευνα καλούν εκτός από τον ιδρυτή της « Κιβωτού του Κόσμου» και 7 ακόμη άτομα, πρώην πλέον εργαζόμενους της Οργάνωσης.

Οι 6 εξ αυτών, καλούνται για το αδίκημα της σωματικής κακοποίησης σε βάρος αδύναμου προσώπου ενώ μία υπάλληλος για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο καθώς δεν μετέφερε ως όφειλε σε νοσοκομείο, τρόφιμο δομής που είχε τραυματιστεί. Οι 3 από τους παραπάνω εργάζονταν σε δομή της Αθήνας ενώ από τους άλλους 4 οι δύο απασχολούνταν στη Χίο και οι δύο στο Βόλο.

Κιβωτός του Κόσμου: Ο «θησαυρός» της πρεσβυτέρας – Κοσμήματα αξίας άνω των 500.000 ευρώ εντόπισε η Οικονομική Αστυνομία

Ειδικότερα, ο πατέρας Αντώνιος φέρεται να κακοποίησε σεξουαλικά έναν 19χρονο πρώην τρόφιμο σε δομή της Χίου κι έναν 15χρονο από τη δομή του Βόλου. Τα δύο παιδιά έχουν ήδη καταθέσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας μέσω των δικηγόρων τους Κώστα Κοσμάτου, Κλειώ Παπαντολέων και Χρήστου Λαμπάκη.

Ο παπάς φέρεται επίσης να προέκυψε μέσα από καταθέσεις ότι ήταν γνώστης της σωματικής κακοποίησης ανηλίκων εντός της Οργάνωσης καθώς οι ξυλοδαρμοί, οι τιμωρίες, η απομόνωση και η καταναγκαστική εργασία φαίνεται πως αποτελούσαν κεντρική γραμμή για τον σωφρονισμό των παιδιών.

Όλες οι πράξεις φέρεται να τελέστηκαν την τελευταία 3ετία (2020-2022). Να σημειωθεί ότι μέχρι το 2019 και την ψήφιση του νέου Ποινικού Κώδικα, πράξεις σε βάρος ανηλίκων, όπως η απομόνωση και ο εξαναγκασμός σε εργασία, διώκονταν και τιμωρούνταν σε βαθμό κακουργήματος. Μετά το 2019, όμως αυτά τα βασανιστήρια είναι πλημμελήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας Αντώνιος και οι υπόλοιποι ύποπτοι έχουν κληθεί να εμφανιστούν στους εισαγγελείς εντός της ερχόμενης εβδομάδας . Όλοι αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία προκειμένου να ενημερωθούν για τα εις βάρος τους στοιχεία που περιλαμβάνει η δικογραφία.

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook