Κιβωτός του Κόσμου: Δυο εισαγγελείς ανηλίκων αναλαμβάνουν την έρευνα – Τέσσερα πρόσωπα στο στόχαστρο ανάμεσά τους και ο πάτερ Αντώνιος

κιβωτός-του-κόσμου-δυο-εισαγγελείς-αν-1569255

Δύο εισαγγελείς ανηλίκων θα «τρέξουν» την έρευνα σχετικά με τις σοκαριστικές καταγγελίες για την «Κιβωτό του Κόσμου».  Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή τη στιγμή, είναι τέσσερα πρόσωπα στο «στόχαστρο» των αρχών. Πρόκειται για τον πατέρα Αντώνιο τον οποίο έχει καταγγείλει ο 19χρονος τρόφιμος της δομής για σεξουαλική κακοποίηση και τα άλλους τρεις εργαζόμενους σε δομές της Κιβωτού.

Οι εισαγγελείς ανηλίκων θα καλέσουν σε εξέταση νέους μάρτυρες, αρχής γενομένης από αύριο Τρίτη 22/11/2022 ενώ την ίδια στιγμή μελετούν τουλάχιστον δέκα καταγγελίες που έχουν στη διάθεση τους από το «Συνήγορο του Πολίτη»  οι οποίες αφορούν κυρίως κακοποίηση, σωματικές τιμωρίες, καταναγκαστική εργασία και απομόνωση παιδιών από το σχολείο από τους υπεύθυνους της Κιβωτού του Κόσμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη από τα τέλη Αυγούστου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας έφτασαν δύο διαδοχικά email του Συνήγορου του Πολίτη, χωρίς ωστόσο σε αυτά να υπήρχε άμεση αναφορά σε περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης.

Αυτή τη στιγμή, η έρευνα της Εισαγγελίας Ανηλίκων επικεντρώνεται στα αδικήματα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια το οποίο τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος και το πλημμέλημα της σωματικής βλάβης σε βάρος αδύναμων.

Οι εισαγγελείς ανηλίκων  θα εξετάσουν τους πρώτους μάρτυρες, παιδιά που έχουν διαμείνει στις δομές και εργαζόμενους σε αυτές με στόχο να ολοκληρωθεί άμεσα η ποινική προκαταρκτική εξέταση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσά στα πρόσωπα που έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να καταθέσουν στην Εισαγγελία βρίσκεται και κάτοικος του εξωτερικού.

Στην περίπτωση που προκύπτουν στοιχεία για άλλες πράξεις που ανάγονται στη σφαίρα της σεξουαλικής κακοποίησης, όπως για παράδειγμα παρενόχληση ή θωπείες η Εισαγγελία θα μελετήσει εάν θα λάβουν κακουργηματικό χαρακτηρισμό.

Την ίδια στιγμή, δεν αποκλείεται οι δικογραφίες που ενδέχεται να έχουν σχηματιστεί σε άλλες πόλεις της Ελλάδας όπου υπάρχουν δομές της Κιβωτού να συνενωθούν με τη δικογραφία που έχει αυτή τη στιγμή στα χέρια της η εισαγγελία ανηλίκων στην Αθήνα.

newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook