Κιβωτός του Κόσμου: Ανοίγουν στόματα μετά τις αποκαλύψεις – Η υπόθεση του 19χρονου και οι καταγγελίες για ξυλοδαρμούς

κιβωτός-του-κόσμου-ανοίγουν-στόματα-μ-1277166

Σοκ έχουν προκαλέσει στην κοινή γνώμη οι καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με την «Κιβωτό του Κόσμου». Η αρχή έγινε μετά την καταγγελία 19χρονου για ασέλγεια σε βάρος του, όταν ήταν ανήλικος με τις αποκαλύψεις να παίρνουν πλέον μορφή χιονοστιβάδας. Τα στόματα ανοίγουν σιγά σιγά και η έρευνα που έχει αναλάβει το τμήμα Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, μετά την προκαταρκτική εξέταση που διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, γίνεται για έξι από τις δομές του μη κερδοσκοπικού οργανισμού, σε Αθήνα και περιφέρεια.

Η έρευνα αφορά σε συνθήκες διαβίωσης και διατροφής, αλλά και σεξουαλικές κακοποιήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα κληθούν σε κατάθεση υπεύθυνοι της ΜΚΟ, εργαζόμενοι αλλά και παιδιά που φιλοξενούνται σε δομές της Κιβωτού. Το πανελλήνιο έχει “παγώσει” καθώς, πρόκειται για μια οργάνωση που έχει λάβει πολλές τιμητικές διακρίσεις και διεθνή βραβεία. Το ίδιο και ο ιδρυτής της, ο Πατήρ Αντώνιος.

Όπως είχε αποκαλύψει από την πρώτη στιγμή το enikos.gr, δεν είναι μόνο ο 19χρονος που έχει κάνει καταγγελία για τον μη κυβερνητικό οργανισμό. Το enikos.gr είναι σε θέση να γνωρίζει ότι έχουν γίνει και άλλες καταγγελίες που φέρεται να μην αφορούν σε σεξουαλική κακοποίηση. Μια από τις αυτές φέρεται να έχει γίνει στην Εισαγγελία Βόλου, ενώ άλλη αφορά στη δομή στην Πωγωνιανή στην Κόνιτσα.

«Διενεργείται προκαταρκτική εξέταση, δυνάμει εισαγγελικής παραγγελίας, προς διερεύνηση αξιόποινων πράξεων, της “κατάχρησης ανηλίκου που συμπλήρωσε τα 14 έτη και μη από οικείο, κατά συρροή και κατ΄εξακολούθηση” και της “σωματικής βλάβης αδύναμων προσώπων κατά συρροή, άπαξ και κατ’ έξακολούθηση” που φέρεται να τελέστηκαν ή να τελούνται σε βάρος ανηλίκων φιλοξενούμενων στις δομές της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας “Κιβωτός του Κόσμου” με έδρα την οδό Ζηνοδώρου στον Κολωνό και συγκεκριμένα στις δομές της Αθήνας, Πειραιά, Χίου, Πωγωνιανής Ιωαννίνων, Βόλου και Καλαμάτας ύστερα από έγγραφη αναφορά – καταγγελία που απέστειλε η Ανεξάρτητη Αρχή “Συνήγορος του Πολίτη” στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών».

Από τον Αύγουστο υπήρχε καταγγελία για την “Κιβωτό του Κόσμου

Στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων, θα ελεγχθεί και η καταγγελία του αθλητή και πρώην συνεργάτη του μη κυβερνητικού οργανισμού, Χρόνη Χλίτσιου για το Παράρτημα της «Κιβωτού» στον Βόλο, τον Αύγουστο του 2022 και η οποία αφορά σε ξυλοδαρμό ανηλίκων από στέλεχος του φορέα.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα gegonotanews, o Εισαγγελέας Πρωτοδικών Βόλου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί εάν ευσταθεί η καταγγελία και αν τελέστηκε το αδίκημα της σωματικής βλάβης κατά αδύναμων προσώπων σε βαθμό πλημμελήματος. Η έρευνα είχε ανατεθεί στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου και αναμένεται να κληθούν για κατάθεση ο Χρόνης Χλίτσιος, υπάλληλοι του φορέα, αλλά και ανήλικοι που φέρονται να κακοποιήθηκαν. Αποτέλεσμα της έρευνας που διατάχθηκε στις 22 Αυγούστου δεν έχει υπάρξει ακόμα.

Ο κ. Χλίτσιος κατήγγειλε ότι στις 3 Αυγούστου καταγράφηκε περιστατικό ξυλοδαρμού τριών παιδιών από στέλεχος της Κιβωτού του Κόσμου που εργάζεται στην Αθήνα, σε υπόγειο χώρο του παραρτήματος της Κιβωτού στην περιοχή Διμηνίου στον Βόλο.

Σε επίσημη καταγγελία στην Ασφάλεια προχώρησε στις 19 Αυγούστου και ανέφερε πως μέσα σε 8 μήνες εμπλέκεται ο ίδιος άνθρωπος σε κακοποίηση ανηλίκου, γι΄ αυτό και πήρε την απόφαση να το καταγγείλει στις αρμόδιες αρχές, προκειμένου να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση και να αποδοθούν ευθύνες όπου και σε όποιον αναλογούν.

Η καταγγελία του Χρόνη Χλίτσιου:

«Την Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022 παρουσιάστηκα στην ασφάλεια Βόλου και κατάγγειλα περιστατικό ξυλοδαρμού τριών παιδιών από στέλεχος της Κιβωτού του Κόσμου ό οποίος είχε έρθει από την Αθήνα.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 3 Αυγούστου σε υπόγειο χώρο του παραρτήματος της Κιβωτού στην περιοχή Διμηνίου στο Βόλο, όπως αυτό αναφέρθηκε από τα ίδια τα παιδιά. Το γεγονός δημιούργησε τεράστια αναστάτωση μεταξύ των παιδαγωγών και των παιδιών, με αποτέλεσμα να συσταθεί επιστολή διαμαρτυρίας προς την κεντρική διοίκηση της δομής στην Αθήνα.

Επειδή όμως είναι το δεύτερο γεγονός μέσα σε 8 μήνες που εμπλέκεται ο ίδιος άνθρωπος σε κακοποίηση ανηλίκου, πήρα την απόφαση να το καταγγείλω στις αρμόδιες αρχές, προκειμένου να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση και να αποδοθούν ευθύνες όπου και σε όποιον αναλογούν.

Το πρωί της Πέμπτης 18 Αυγούστου παρουσιάστηκα στη διευθύντρια της δομής ενημερώνοντάς την ότι προτίθεμαι να καταγγείλω το γεγονός στην αστυνομία. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ενημερώθηκα από τον υπεύθυνο παιδαγωγών της δομής τηλεφωνικά ότι απολύθηκα με το αιτιολογικό ότι με τις πράξεις μου παρασύρω και άλλους συναδέλφους σε ανάλογες κινήσεις (δεν κατάλαβα τι ακριβώς εννοούσε).

Στην ηλικία που βρίσκομαι και έχοντας μια αρκετά μεγάλη διαδρομή σε πολλές δραστηριότητες και έχοντας αποκομίσει πολλές εμπειρίες, αυτό που με προσδιορίζει και με χαρακτηρίζει σαν άτομο, είναι να είμαι καθαρός σαν τη θάλασσα και να λειτουργώ περισσότερο ως άνθρωπος παρά σαν υπάλληλος.

ΥΓ. Επειδή δεν είμαι ο μόνος που έχει προβεί σε επώνυμη καταγγελία στην ασφάλεια του Βόλου, εύχομαι και προσεύχομαι η υπόθεση να προχωρήσει με κάθε νόμιμο τρόπο, χωρίς να υπάρξουν σκοτεινές και υπόγειες κινήσεις. Αυτό θα ήταν ανεπανόρθωτο λάθος από μια δομή η οποία βρίσκεται τόσο ψηλά στην εκτίμηση του κόσμου».

enikos.gr

One thought on “Κιβωτός του Κόσμου: Ανοίγουν στόματα μετά τις αποκαλύψεις – Η υπόθεση του 19χρονου και οι καταγγελίες για ξυλοδαρμούς

  1. Πόσα πήρες και ποιος σε πλήρωσε να λασπολογησεις τοιουτοτροπως, υπονοώντας σεξουαλικες πράξεις ενώ αρχικά επρόκειτο για προφανώς κάποια σφαλιάρα?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook