Κις με μπρόκολο, πιπεριές και ντομάτα

κις-με-μπρόκολο-πιπεριές-και-ντομάτα-1197917

Νόστιμη, ντετελικάτη και χορταστική, αυτή η γαλλική τάρτα είναι ένα ωραίο σνακ για το γραφείο αλλά και για τα παιδιά στο σχολείο. Μπορείτε επίσης να τη φτιάξετε σε ένα σωρό παραλλαγές που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Μερίδες:6-8 Χρόνος προετοιμασίας:60′ Χρόνος μαγειρέματος:30′ Έτοιμο σε:1:30′

της Ντίνας Νικολάου

Υλικά

Για την ζύμη

320γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

180γρ. βούτυρο παγωμένο, σε κομμάτια

1 αβγό

2 κουτ. σούπας νερό παγωμένο

½ κουτ. γλυκού αλάτι

Για τη γέμιση

500γρ. μπρόκολο σε μπουκετάκια, βρασμένο για 10 λεπτά

1 πιπεριά Φλωρίνης σε μέτρια καρέ

1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

2 ντομάτες ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες

30ml λευκό κρασί

200γρ. γραβιέρα πικάντικη, τριμμένη

3 αβγά

200ml κρέμα γάλακτος

½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία
Ετοιμάζετε τη ζύμη: Βάζετε στον κάδο του μίξερ το φτερό και ανακατεύετε το αλεύρι, το αλάτι και το βούτυρο μέχρι το μίγμα να πάρει τη μορφή τριφτής ζύμης. Στη συνέχεια προσθέτετε το αβγό και το νερό και δουλεύετε τη ζύμη μέχρι να γίνει ομοιογενής. Την τυλίγετε με μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο και την τοποθετείτε ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλας. Πιέζετε με τον πλάστη ανοίγοντας ένα στρογγυλό φύλλο με διάμετρο 32 εκ. περίπου. Αλείφετε με ελάχιστο βούτυρο μια ταρτιέρα 28εκ. και στρώνετε εκεί τη ζύμη φροντίζοντας να καλύψει καλά και τα τοιχώματα.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Στρώνετε επάνω στη ζύμη ένα φύλλο λαδόκολλας και γεμίζετε την επιφάνεια με ρεβίθια και ψήνετε την άδεια τάρτα για 15 λεπτά. Αφαιρείτε τη λαδόκολλα με τα ρεβίθια και συνεχίζετε το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμα.

Ετοιμαζετε τη γέμιση: Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνετε το κρεμμύδι και την πιπεριά και σοτάρετε για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας. Προσθέτετε το μπρόκολο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά ακόμα. Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ αλατοπιπερώνετε και αποσύρετε από τη φωτιά.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε τα αβγά με το σύρμα και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε.

Αδειάζετε τα σοταρισμένα λαχανικά και τις ντομάτες επάνω στην μισοψημένη τάρτα και τα απλώνετε καλά. Πασπαλίζετε με την τριμμένη γραβιέρα και τέλος ρίχνετε το μίγμα των αβγών. Βάζετε την quiche στον φούρνο και ψήνετε για 30-35 λεπτά μέχρι να πήξει η κρέμα και να ροδίσει. Αφήνετε την quiche να μισοκρυώσει πριν την σερβίρετε.

olivemagazine.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook