Κίνητρα για προσλήψεις απεξαρτημένων υποσχέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

κίνητρα-για-προσλήψεις-απεξαρτημένω-1040536

Συνάντηση με επτά ανθρώπους που έχουν βγει νικητές στον αγώνα με τα ναρκωτικά είχε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της χρήσης ναρκωτικών ουσιών και της παράνομης διακίνησής τους.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρώτησε τους συνομιλητές του, με βάση τις εμπειρίες τους, ποιες πρωτοβουλίες θα μπορούσαν να αναληφθούν ώστε να βελτιωθεί η πρόληψη, να αυξηθεί η συνδρομή του κράτους στην απεξάρτηση τοξικοεξαρτημένων και να ενισχυθούν τα προγράμματα επαγγελματικής αποκατάστασής τους.

«Με ενδιαφέρει να καταλάβω πώς οι άνθρωποι οι οποίοι πέρασαν από τη δύσκολη διαδικασία της απεξάρτησης μπορούν να ξαναμπούν στην αγορά εργασίας. Είμαι διατεθειμένος -και σε αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε- να δώσουμε πολύ πιο ελκυστικά κίνητρα στους εργοδότες», υποστήριξε ο ίδιος προσθέτοντας ότι μία σταθερή δουλειά δεν εγγυάται μόνον ένα εισόδημα αλλά προσφέρει παράλληλα την ικανοποίηση της παραγωγικής συνεισφοράς στην κοινωνία.

Πολλοί από τους συμμετέχοντες ανέφεραν ότι ακόμα υπάρχει ένα «στίγμα» που «σημαδεύει» όσους έχουν εξαρτηθεί από τα ναρκωτικά με τον πρωθυπουργό να απαντά ότι η συζήτηση έχει και δημόσιο χαρακτήρα ακριβώς ώστε να «σπάσουν οι τοίχοι» της προκατάληψης, επισημαίνοντας ότι στόχος του κοινωνικού κράτους είναι να βοηθά τους πιο ευάλωτους.

Στο μέτωπο της πρόληψης, οι συμμετέχοντες δήλωσαν ότι υπάρχουν κενά. Πρότειναν την ανάπτυξη δημιουργικών δραστηριοτήτων, αθλητικών και πολιτιστικών, ήδη από τα σχολικά χρόνια, χωρίς να παραβλέπονται μέτρα για την έγκαιρη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων, ούτε οι ψυχολογικές πιέσεις που αντιμετωπίζουν οι έφηβοι.

Στο τέλος της συζήτησης τονίστηκε η σημασία να φανούν απτά αποτελέσματα, με τον πρωθυπουργό να δεσμεύεται ότι η σημερινή κυβέρνηση και ο ίδιος προσωπικά δεν θα μείνουν στα λόγια, ώστε να μειωθούν τα θύματα των εξαρτήσεων.

«Δεν είμαι σε αυτή τη δουλειά για το “θεαθήναι”, μου αρέσει να λύνω προβλήματα», είπε, και πρόσθεσε ότι είναι αποφασισμένος να διορθώσει αστοχίες του παρελθόντος.

Στη συζήτηση έλαβαν μέρος πρώην χρήστες που ολοκληρώνουν προγράμματα του ΚΕΘΕΑ, τα οποία βασίζονται στην αποχή από κάθε ψυχοτρόπο ουσία, και μέλη του Δικτύου Ομότιμων Χρηστών Ψυχοδραστικών Ουσιών, το οποίο υποστηρίζει τη χορήγηση υποκατάστατων φαρμακευτικών ουσιών. ‘

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι δεν υπάρχει διάκριση υπέρ της μίας ή της άλλης οδού εφόσον παράγουν αποτελέσματα και δεδομένου ότι κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικές ανάγκες.

Πηγή: efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook