Κινητοποιούνται οι εργαζόμενοι των Χανίων εν όψει της Εργατικής Πρωτομαγιάς

κινητοποιούνται-οι-εργαζόμενοι-των-χ-1034809

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή  16/04 ανοιχτή σύσκεψη 9 σωματείων  έπειτα από κάλεσμα του Δ.Σ. του Σωματείου Επισιτισμού με τη συμμετοχή των σωματείων Διανομέων , Ιδ. Υπαλλήλων, Συνταξιούχων ΙΚΑ Σ.Ε.Π.Ε. Τροφίμων και Ποτών, Κατασκευών, Ο.Τ.Α., Εργαζομένων στην Ιδ. Εκπαίδευση και του Παραρτήματος του Μουσικού Συλλόγου Χανίων.

Τοποθέτηση έγινε στη σύσκεψη από τον πρόεδρο της Ε.Λ.Μ.Ε.  Μ.Κυριακάκη. Η σύσκεψη είχε ως θέμα την προετοιμασία της απεργιακής κινητοποίησης για την εργατική Πρωτομαγιά καθώς και του συλλαλητηρίου στις 20 Απριλίου στις 10:30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.

Συζητήθηκε η ανάγκη για την οργάνωση του αγωνιστικού γιορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς με απόφαση για συμμετοχή στην απεργία στις 6 Μάη, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα για κοινή οργάνωση της πάλης που έχουν απευθύνει τα δεκάδες σωματεία, ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα και η ΑΔΕΔΥ που έχουν πάρει απόφαση κόντρα στην προσπάθεια της ηγετικής ομάδας της ΓΣΣΕ που θέλει να «γιορτάσει» μαζί με την κυβέρνηση το ότι στέλνουν τα δικαιώματά μας 150 χρόνια πίσω.

Κεντρικός ομιλητής της σύσκεψης ήταν ο πρόεδρος του Σωματείου Επισιτισμού Ι. Αποστολάκης που όπως τόνισε «Η 1η Μάη δεν είναι αργία για να αποφασίσει η κυβέρνηση πότε θα τιμήσει η εργατική τάξη τους νεκρούς και τους αγώνες της. Είναι απεργία και γιορτάζεται με απόφαση των εργαζομένων. Ριχνόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις, με κάθε τρόπο, στη μάχη για την επιτυχία των κινητοποιήσεων. Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες.»

Στην σύσκεψη αποφασίστηκαν οι παρακάτω δράσεις εν όψει της εργατικής Πρωτομαγιάς.:

Κατάθεση στεφάνων από αντιπροσωπείες των σωματείων την 1η του Μάη στις 11:00π.μ. στο Πασακάκι.

Απεργιακή κινητοποίηση στις 6 Μάη στις 10:30π.μ. στην πλ. Δημοτικής Αγοράς.

Μέχρι στιγμής απόφαση συμμετοχής στην απεργία στις 6 Μάη και στους παραπάνω σταθμούς έχουν πάρει τα σωματεία:

Σωματείο Επισιτισμού

Σωματείο Διανομέων ‘Ιωσήφ Σαριδάκης’

Σωματείο Ιδ. Υπαλλήλων

Σωματείο εργαζομένων στην Ιδ. Εκπαίδευση

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ

Σωματείο Κατασκευών

Σωματείο Τροφίμων και Ποτών

Αναλυτικά το κάλεσμα:

«Καλούμε  και τα υπόλοιπα πρωτοβάθμια σωματεία να πάρουν αποφάσεις συμπορεύσης για της 6 Μαΐου  συμπορευτούμε και να διεκδικήσουμε από κοινού:

■ Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει νομοσχέδιο για την κατάργηση του 8ωρου, την ιδιωτικοποίηση του Ασφαλιστικού, πρόσθετα χτυπήματα στη συνδικαλιστική δράση.

■ Επίταξη εδώ και τώρα του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, χωρίς αποζημιώσεις. Ενίσχυση του Δημοσίου συστήματος υγείας, με προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και υγειονομικού προσωπικού.

■Ουσιαστικά μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Να ενισχυθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί.

■Επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας- Επίσπευση των εμβολιασμών. Γιατρός εργασίας σε κάθε μεγάλο εργασιακό χώρο.

■ Κανένας χωρίς αξιοπρεπές εισόδημα! Καμία μείωση μισθού, καμία απώλεια του εισοδήματος των εργαζομένων. Να πληρώσουν κράτος κι εργοδοσία.

■Συλλογικές Συμβάσεις με μισθούς αξιοπρεπείς και δικαιώματα, με υποχρεωτική εφαρμογή της σε όλη χώρα.

■Ουσιαστική προστασία των ανέργων. Αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600 ευρώ, για όλους τους ανέργους, για όσο διαρκεί η ανεργία. Πλήρη, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανέργων και των οικογενειών τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

■Να δοθεί χωρίς καμία καθυστέρηση όλο το δώρο Πάσχα.

■ Εδώ και τώρα ουσιαστικά μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των χωρών εκπαίδευσης.

■ Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων με πρόσχημα τον κορονοϊό. Να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή.

■ Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα!»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook