Κινητοποίηση του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων για τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ

κινητοποίηση-του-εμπορικού-συλλόγου-256898

Σε παράσταση διαμαρτυρίας θα προχωρήσει το πρωί της Τετάρτης ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων, με αφορμή τις αυξήσεις που αποφάσισε η κυβέρνηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου:

«Τα τεράστια προβλήματα που έχει συσσωρεύσει η ΔΕΗ τα τελευταία χρόνια με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων επηρεάζουν άμεσα και εμάς, τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς  εμπόρους που προσπαθούμε μέρα-νύχτα να ανταποκριθούμε στις δεκάδες υποχρεώσεις που έχουμε.

Τα χρόνια της κρίσης, αρκετοί  συνάδελφοι συσσωρεύσαμε, λόγω αδυναμίας πληρωμής, μικρά ή μεγαλύτερα χρέη στη ΔΕΗ. Τώρα και κατόπιν εορτής μας ενημερώνουν ότι πρέπει να βάλουμε πλάτη για ακόμα μια φορά να σωθεί η ΔΕΗ.

Μας απειλούν με διακοπές ρεύματος για μικροποσά και για λογαριασμούς που εκκρεμούν για πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Επίσης οι αυξήσεις στα τιμολόγια ακόμα και με μείωση του ΦΠΑ, αθροιστικά και σωρευτικά, πάλι επιβαρύνουν τους μικρούς και πολύ μικρούς εμπόρους και αυτοαπασχολούμενους.

Η μείωση της έκπτωσης συνέπειας από 15% σε 10% και τώρα σε 5% μόνο θετικό δείγμα δεν είναι σε μια επιχείρηση που παλιότερα αποτελούσε θεμέλιο λίθο της οικονομίας και τώρα καταρρέει. Δυστυχώς από τα ληξιπρόθεσμα το μεγαλύτερο μέρος τους αφορά μεγάλες εταιρείες που είναι αδύνατο να εισπραχθούν λόγω διαφόρων αιτιών ενώ η ΔΕΗ κυνηγάει πλέον τους μικρο-ωφειλέτες δηλαδή όλους εμάς που έχουμε ανεξόφλητα μικρά και πολύ μικρά ποσά.

Συνοψίζοντας, τα μετρά που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και είναι τα εξής

 Αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος από 16,4% έως 19,4%, ανάλογα με την κλίμακα κατανάλωσης, την ώρα που την τελευταία δεκαετία, στο πλαίσιο πάντα της πολιτικής της «απελευθέρωσης», που ακολούθησαν διαδοχικά όλες οι κυβερνήσεις, τα τιμολόγια της ΔΕΗ έχουν εκτοξευτεί ήδη κατά 150%! Σε αυτά έρχονται τώρα να προστεθούν και οι νέες αυξήσεις.

 Μείωση της έκπτωσης συνέπειας που κάνει η ΔΕΗ στους συνεπείς πελάτες της από το 10% στο 5%. Όπως και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η μείωση από το 15% στο 10%.

 Επιβολή «ρήτρας ρύπων» εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, η οποία θα επιβαρύνει πρόσθετα τα τιμολόγια.

Η άποψή μας είναι:

 Όχι στις αυξήσεις των τιμολογίων.

 Καμία διακοπή ρεύματος σε εργαζόμενο, άνεργο, αυτοαπασχολούμενο, φτωχό αγρότη, σε οικογένειες που έχουν ΑμΕΑ και άλλες ευπαθείς ομάδες.

 Καμία διακοπή ρεύματος σε αυτοαπασχολούμενους με εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ.

 Ευνοϊκές ρυθμίσεις με δόσεις για όλους χωρίς καμία προκαταβολή.

Σας καλούμε λοιπόν στην παράσταση διαμαρτυρίας  την Τέταρτη 25 Σεπτεμβρίου  στα γραφεία της  Δ.Ε.Η  στις 11.π.μ (πρωί).»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook