Κινητοποίηση για την Ημέρα της Υγείας στο νοσοκομείο Χανίων

κινητοποίηση-για-την-ημέρα-της-υγείας-1023438

Σε κινητοποίηση στο πλαίσιο της πανελλαδικής μέρας δράσης στο χώρο της Υγείας, από την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, θα προχωρήσουν τα σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Τροφίμων Ποτών, Εργαζομένων στην ιδιωτική Εκπαίδευση, Εςπισιτισμού και Οικοδόμων.

Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στις 11 το πρωί στο Νοσοκομείο Χανίων.

Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνονται τα παρακάτω:

«Τα ταξικά σωματεία του Νομού μας ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα για πανελλαδική μέρα δράσης στο χώρο της Υγείας, από την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, θα προχωρήσουν σε κινητοποίηση την Τρίτη 7/4/20 στις 11:00 πμ στο Νοσοκομείο Χανίων.

Στόχος της κινητοποίησης είναι να ακουστούν δυνατά οι διεκδικήσεις των υγειονομικών, που δίνουν τη μάχη για την υγεία του λαού, με περιορισμένα μέσα και προσωπικό, εξαιτίας της χρόνιας πολιτικής υποχρηματοδότησης, εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της Υγείας.

Σκοπός είναι να ακουστεί η πραγματική και όχι η μισή αλήθεια, όπως φιλτράρεται μέσα από τα κυβερνητικά επιτελεία. Η αλήθεια αυτών που καθημερινά δίνουν τη μάχη ενάντια στην επιδημία, έχοντας να αντιμετωπίσουν και τις τραγικές ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα της Υγείας σε γιατρούς, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό, τεχνολογικό εξοπλισμό, υποδομές και μέσα προστασίας. Θέλουμε να μη χάσει κανένας τη μάχη για τη ζωή του ενώ θα μπορούσε να έχει σωθεί.

Τα μέτρα της κυβέρνησης είναι ανεπαρκή, η οποία προσπαθεί ταυτόχρονα να παρουσιάσει μια μαγική εικόνα, παρά τα στοιχεία που τη διαψεύδουν. Όπως είπε, η κυβέρνηση, κινούμενη σταθερά στη λογική του «κόστους – οφέλους», προσπαθεί να αντιμετωπίσει την επιδημία με το λιγότερο δυνατό κόστος, να βουλώσει τρύπες με μπαλώματα, που δεν προστατεύουν ουσιαστικά την υγεία των εργαζομένων στα νοσοκομεία και του λαού.

Θέλουμε ουσιαστικές λύσεις, όχι μπαλώματα!

             Διεκδικούμε μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.

             Πλήρης επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

             Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς.

ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΜΑΣ

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook