Κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών και στα Χανιά για τις αλλαγές στην παιδεία

κινητοποιήσεις-των-εκπαιδευτικών-κα-797821
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Την Παρασκευή 15 του Μάη πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του 3ου η μαζικότερη Γενική Συνέλευση του ΣΕΠΕ Χανίων τα τελευταία χρόνια, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του σωματείου.

Σε αυτήν, γίνεται κάλεσμα για το αυριανό πανεκπαιδευτικό συλαλλητήριο, εναντίον των καμερών στις σχολικές αίθουσες, καθώς και του νέου νομοσχεδίου για την παιδεία.

Αναλυτικά:

«Σε αυτή τη ΓΣ εκτός από τους συναδέλφους που συμμετέχουν σταθερά στις συλλογικές διαδικασίες, ήρθαν συνάδελφοι που για πρώτη φορά έπαιρναν μέρος, οικογένειες με τα παιδιά τους, μωρομάνες, συνάδελφοι που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Τηρώντας φυσικά τα μέτρα προστασίας γεμίσαμε την αυλή του σχολείου!

Κινητήριος δύναμη για όλον αυτό τον κόσμο ήταν η ανάγκη να εκφραστεί η αγανάκτηση, ο προβληματισμός και η αγωνία των συναδέλφων απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση που δέχεται το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας από την πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ και του Υπουργείου Παιδείας. Ήταν η ανάγκη των συναδέλφων να πάρουν μέρος στη λήψη αγωνιστικών αποφάσεων και στην οργάνωση της πάλης του κλάδου.

Έγινε πλούσια συζήτηση και τέθηκαν αρκετοί προβληματισμοί. Στο επίκεντρο φυσικά μπήκαν: το αντιδραστικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, η κατάπτυστη τροπολογία για τις κάμερες στις σχολικές τάξεις αλλά και τα μέτρα προστασίας που πρέπει να ληφθούν με ευθύνη της κυβέρνησης μπροστά στο ενδεχόμενο άνοιγμα των σχολείων.

Επιπλέον τη συζήτηση απασχόλησαν τα προβλήματα που ταλανίζουν διαχρονικά τον ευαίσθητο και πολύπαθο χώρο της Ειδικής Αγωγής και σε περίοδο πανδημίας εντάθηκαν, καθώς και η απαράδεκτη απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης για μετακίνηση συναδέλφων από τα Τμήματα Ένταξης στο ΚΕΣΥ.

Και αφού ολοκληρώθηκε η συζήτηση κι ενώ η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου είχε παραμείνει για να περάσουμε στη διαδικασία ψηφοφοριών και να παρθούν αποφάσεις, εκείνη την ώρα επέλεξε η ΕΚΕ (παράταξη που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ), μέσω του Προέδρου του ΣΕΠΕ, να θέσει θέμα απαρτίας, πετώντας στη μούρη των συναδέλφων τις διατάξεις του καταστατικού!

Ως Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, όπως το κάναμε και την ώρα της Γ.Σ. αλλά και την επόμενη μέρα στην ηλεκτρονική επικοινωνία του ΔΣ, επισημαίνουμε τα εξής:

 Τη στιγμή που δεχόμαστε τέτοια επίθεση στα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα, είναι κρίσιμο να εκφραστούν τα μέλη του σωματείου αποφασιστικά, αγωνιστικά! Είναι κρίσιμο να λειτουργούμε με γνώμονα τη μαζικοποίηση και όχι τη διάλυση των συλλογικών διαδικασιών!

 Τα καταστατικά υπάρχουν για να διευκολύνουν τις μαζικές, συλλογικές διαδικασίες και όχι για να θέτουν εμπόδια. Με αυτή την έννοια αναγνωρίζουμε τη ΓΣ και τις αποφάσεις της.

 Αναρωτιόμαστε τελικά ποια απόφαση μπορεί να εκφράσει καλύτερα τον κλάδο! Μιας έκτακτης ΓΣ με 100, 150, 200 ή και περισσότερους που δεν προβλέπεται από το καταστατικό ή μιας Τακτικής ΓΣ, που με την 3 η εξ αναβολής προσπάθεια παίρνει αποφάσεις με 25, 40 ή 50 και προβλέπεται από το καταστατικό;

 Ως ΑΣΕ έχουμε εμπιστοσύνη στους συναδέλφους μας που αποτελούν κάθε φορά το σώμα των ΓΣ και επιδεικνύουν πάντα την απαιτούμενη ωριμότητα και υπευθυνότητα σε σχέση με τη δυνατότητα να παρθούν αποφάσεις. Έτσι έγινε και τώρα.

 Είναι δεδομένο πως η συμμετοχή των εκπαιδευτικών θα ήταν πολύ μεγαλύτερη μιας και πολλοί συνάδελφοι βρίσκονται στους τόπους τους και αρκετοί άλλοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, κάτι που αντικειμενικά δυσκολεύει τη συμμετοχή τους.

Συναδέλφισσες-οι,

Αποδείχθηκε για ακόμα μια φορά η αντίληψη της ΕΚΕ για τη λειτουργία των συνδικάτων.

Αποδείχθηκε πως σε συνθήκες που ο κλάδος επιβάλλεται δυναμικά να οργανώσει την πάλη του, η ΕΚΕ θέλει το σωματείο στο γύψο! Διαλύει μαζικές συλλογικές διαδικασίες και επιδιώκει οι αποφάσεις να παίρνονται αποκλειστικά σε επίπεδο ΔΣ, όπου απολαμβάνει την πλήρη στήριξη της ΔΗΣΥ!

Η ΔΗΣΥ δεν έμεινε αμέτοχη σε όλο αυτό. Έσπευσε να στηρίξει και να ταυτιστεί με τα λεγόμενα της ΕΚΕ την επόμενη μέρα στην ηλεκτρονική επικοινωνία του ΔΣ, αφού την κρίσιμη στιγμή που έπρεπε να παρθούν αποφάσεις, τα μέλη της είχαν αποχωρήσει από τη Γ.Σ.

Συναδέλφισσες-οι,

Αυτές οι αντιλήψεις που οδηγούν στην απομαζικοποίηση και διάλυση των συλλογικών διαδικασιών, και πιστά υπηρετούν οι παρατάξεις της ΕΚΕ και της ΔΗΣΥ, είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ και πρέπει να απομονωθούν!

Σήμερα, μετά από αυτές τις εξελίξεις στο ΣΕΠΕ Χανίων αλλά και κυρίως μετά και την τελευταία εξέλιξη με την έκδοση της Υπουργικής Απόφασης για τα on line μαθήματα, που επιδιώκει να μετατρέψει την εκπαιδευτική διαδικασία σε ριάλιτι, αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα η μαζική συμμετοχή και επιτυχία του συλλαλητηρίου της Τρίτης 19 του Μάη.

Τώρα περισσότερο από ποτέ οι εκπαιδευτικοί πρέπει να μπούμε μπροστά στην πάλη για το σχολείο των αναγκών μας. Για αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο 12χρονο σχολείο, που θα μορφώνει ολόπλευρα και θα αναπτύσσει ολοκληρωμένες προσωπικότητες! Σε σύγχρονες και ασφαλείς υποδομές!

ΟΛΟΙ ΚΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 19 ΜΑΪΟΥ ΣΤΙΣ 12.30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑΣ »

zarpanews.gr

One thought on “Κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών και στα Χανιά για τις αλλαγές στην παιδεία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook