Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν συνταξιούχοι – Παγκρήτια σύσκεψη στα Χανιά

κινητοποιήσεις-ετοιμάζουν-συνταξιού-1327655

Περιφερειακή παγκρήτια σύσκεψη συνταξιούχων πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης στο Εργατικό Κέντρο Χανίων, με τους συνταξιούχους να προσανατολίζονται σε κινητοποιήσεις τον Δεκέμβριο, ζητώντας από την κυβέρνηση να ικανοποιήσει βασικά αιτήματά τους. Όπως δήλωσε στο zarpanews.gr ο Παναγιώτης Πάλμος, γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας συνταξιούχων ΙΚΑ Ελλάδος, η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας:

«Κάνουμε περιφερειακές συσκέψεις σε όλη τη χώρα, με απόφαση της επιτροπή αγώνα συνταξιούχων. Σκοπός των συσκέψεων είναι να αντιμετωπίσουμε την άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι συνταξιούχοι και σχεδιάζουμε στις 14 Δεκεμβρίου να είναι μέρα αγώνα όλων των συνταξιούχων. Θα γίνουν συγκεντρώσεις με συγκεκριμένα αιτήματα και διεκδικούμε τα δώρα και τη 13η σύνταξη, το 0,5% του ΑΕΠ που έχει ψηφιστεί από το 2020 και είναι περίπου 1 δισεκατομμύριο ευρώ αλλά δεν μας έχει αποδοθεί ούτε πέρσι ούτε φέτος, ζητάμε τα χρήματα που δεν αποδόθηκαν το 2015-16 για τα δώρα και το επικουρικό και αφορούν το σύνολο των συνταξιούχων. Ο πρωθυπουργός είπε ότι θα δώσει 250 ευρώ σε κάποιες κατηγορίες συνταξιούχων, είναι 210 εκατομμύρια συνολικά, όταν για τα δώρα μόνο μας έχει πάρει 2,2 δισ και το ΕΚΑΣ άλλα 800 εκατομμύρια. Με ψίχουλα δεν μπορεί να μας κοροϊδεύει».

Ο Δημήτρης Βολακάκης, πρόεδρος συνταξιούχων ΙΚΑ Χανίων, ανέφερε ότι οι συνταξιούχοι θέλουν πίσω τα χρήματα που στην πραγματικότητα τα έχουν δουλέψει:

«Θα συζητήσουμε τις κινητοποιήσεις συντονισμένα, πανελλαδικά, στις 14 Δεκεμβρίου. Διεκδικούμε και την επιστροφή όλων των παρακρατηθέντων και αφορολόγητα. Είναι πληρωμένα από την τσέπη μας τα χρόνια που δουλεύαμε, είναι δικά μας χρήματα και θέλουμε να μας επιστραφούν».

Ο Γιάννης Ντίλης, πρόεδρος συνταξιούχων ΟΑΕΕ Χανίων, επισήμανε ότι οι συνταξιούχοι δεν μπορούν να αντέξουν άλλη κοροϊδία:

«Εμείς ως ΟΑΕΕ έχουμε παρακράτηση 38 εκατομμύρίων ευρώ για τον θεραπευτικό τουρισμό και δεν μας έχει αποδώσει το κράτος ούτε ένα ευρώ. Η κοροϊδία των κυβερνήσεων δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο, ο προηγούμενος τα ρίχνει στον επόμενο. Κοροϊδεύουν τους γονείς τους και τους παππούδες τους. Όσον αφορά τις κινητοποιήσεις, εμείς θα ακολουθήσουμε ό,τι αποφασίσει η ομοσπονδία μας».

Οι Κρητικοί συνταξιούχοι αναμενόταν να αποφασίσουν στη σύσκεψη για τις μορφές του αγώνα τους.

Δείτε δηλώσεις:

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook