Κινητοποιήσεις αύριο στα Χανιά ενάντια στο νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης

κινητοποιήσεις-αύριο-στα-χανιά-ενάντ-931680

Σε «πυρετό» κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων θα βρίσκονται αύριο, Πέμπτη, τα Χανιά, αφού σωματεία και οργανώσεις αναμένεται να πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις, διαμαρτυρόμενα για το πολυνομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις:

Πρωτοβουλία αντίστασης:

Το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης στεριώνει ακόμα πιο βαθιά τον εργασιακό μεσαίωνα, αφού με καταιγισμό διατάξεων απελευθερώνει τη ασυδοσία ντόπιου και ξένου κεφαλαίου στοχεύοντας στη ουσιαστική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και στη μετατροπή των σωματείων σε εργοδοτικά-κυβερνητικά παραμάγαζα. Ξανά φανερώνεται ότι το δυνάμωμα της εργατικής-λαϊκής αντίστασης και πάλης είναι ο μόνος δρόμος για φτιαχτούν όροι για την ανατροπή της βαρβαρότητας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 24/10 7:30μμ στα Ν.ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Ν’ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΟΠΛΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΩΝ!

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ-ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ-ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ!»

Σύλλογος Γυναικών Χανίων:

Ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων, μέλος της ΟΓΕ, της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, καλεί τις γυναίκες του μόχθου να συμμετέχουν μαζικά στο νέο συλλαλητήριο στις 24 Οκτώβρη στις 19:00μμ στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς που οργανώνουν τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ ενάντια στη νέα αντεργατική επίθεση, που σφαγιάζει ακόμα παραπέρα τα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα στο βωμό της “ανάπτυξης” των επιχειρηματικών ομίλων.

Οι δύο απεργίες που έγιναν το προηγούμενο διάστημα αποκάλυψαν και τσαλάκωσαν τα σχέδια εργοδοσίας και κυβέρνησης και των μεγαλοεργοδοτών να περάσουν τα νέα αντεργατικά μέτρα χωρίς να κουνηθεί φύλλο. Πρόκειται για μέτρα που υλοποιούν τις απαιτήσεις του ΣΕΒ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ξήλωμα των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων, φακέλωμα των εργαζομένων, ασφυκτικό έλεγχο των συνδικάτων από την εργοδοσία και το κράτος.

Αυτή η νέα επίθεση αφορά άμεσα κι εμάς τις γυναίκες, που είμαστε πρωταθλήτριες στην ανεργία και τις ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, που το νέο χτύπημα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας αλλά και συνολικά όλο το νομικό αντεργατικό οπλοστάσιο που προώθησαν πρώην και νυν κυβερνήσεις, μας αφήνει στο έλεος της εργοδοτικής βίας.

Για τα κέρδη τους μας καταδικάζουν να ζούμε χωρίς εργασιακά, ασφαλιστικάδικαιώμ ατα, χωρίς μέτρα προστασίας της μητρότητας. Μας θέλουν έξω από τα σωματεία, ανοργάνωτες, φοβισμένες, ανυπεράσπιστες, μόνες. Με τη δύναμη της συλλογικής οργάνωσης και πάλης, το «όπλο» αυτό που φοβούνται και γι’ αυτό θέλουν να μας το πάρουν από τα χέρια, μπορούμε να δώσουμε μαχητική απάντηση στους σχεδιασμούς τους. Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες και παλεύουμε οργανωμένα για τα σύγχρονα δικαιώματα της γυναίκας στην εργασία και στην κοινωνική προστασία της μητρότητας.»

Σωματεία ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ, ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ

ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ:

Συλλαλητήριο των Συνδικάτων την Πέμπτη 24 Οκτώβρη Συγκέντρωση στην Αγορά στις 7 μμ

Κλιμακώνουμε την πάλη μας ενάντια στην αντεργατική επίθεση.

Τα Συνδικάτα μας που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ συνεχίζουμε με μεγαλύτερη δύναμη,

μαχητικότητα και αποφασιστικότητα τη δράση μας ενάντια στο κατάπτυστο νομοσχέδιο της

κυβέρνησης.

Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής.

Μετά τις δυο απεργιακές κινητοποιήσεις στις 24 Σεπτέμβρη και στις 2 Οκτώβρη,

συνεχίζουμε με Συλλαλητήριο στις 24 Οκτώβρη στην Πλατεία της Αγοράς.

Παλεύουμε κόντρα στο νομοσχέδιο-σκούπα για τις κλαδικές συμβάσεις, τους μισθούς των

εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, το οποίο δίνει γη και ύδωρ στους επενδυτές και γκρεμίζει όσα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα έμειναν όρθια με σκληρό αγώνα, στην περίοδο της κρίσης.

Να το πάρει τώρα πίσω η κυβέρνηση της ΝΔ.

Παλεύουμε κόντρα στα εμπόδια της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, που σπέρνει σύγχυση και

μοιρολατρία και κάνει ό,τι μπορεί για να υπάρξει σιγή νεκροταφείου, ξοφλώντας με αυτόν τον τρόπο τις δεσμεύσεις της απέναντι στην κυβέρνηση στο ΣΕΒ και τις άλλες εργοδοτικές ενώσεις για στήριξη των μέτρων.

Με το σύνθημα: «Κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα! Διεκδικούμε σύγχρονους όρους

δουλειάς και αμοιβής, ζωή με δικαιώματα» συνεχίζουμε να δίνουμε τη μάχη της ενημέρωσης

μέσα σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, δυναμώνουμε το μαζικό και ενωτικό ρεύμα αντίστασης στην αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων.

Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να πάρουν όλα τα μέτρα για να είναι το

Συλλαλητήριο μαζικό, δυναμικό.»

zarpanews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook