Κινητοποιήσεις από τους φοιτητές του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ στα Χανιά

κινητοποιήσεις-από-τους-φοιτητές-του-956589

Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι φοιτητές στα Χανιά, αγωνιζόμενοι για τις διεκδικήσεις τους, όπως αποφάσισε η Γενικη Συνέλευση του Φοιτητικού Συλλόγου ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ Χανίων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, θα γίνουν οι εξής κινητοποιήσεις:

 Κινητοποίηση στο γραφείο του προέδρου την Παρασκευή και ώρα 11 πμ. Διεκδικούμε το δικαίωμα μας να δίνουμε εμβόλιμη εξεταστική. Να μπορούν όσοι θέλουν να έχουν δικαίωμα μεταγραφής να κάνουν σε αντίστοιχο τμήμα. Όχι άλλα εμπόδια στις σπουδές μας!!!

 Κινητοποίηση την Δευτέρα 25/11 και ώρα 12μμ στην Γενική Συνέλευση Τμήματος για το θέμα της εμβόλιμης και την ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών μας.

 Δυναμική κινητοποίηση την Τρίτη 26/11 στην σύγκλητο του Πανεπιστημίου για τα παραπάνω ζητήματα.

 Κινητοποίηση την Τετάρτη 27/11 στην Αντιπεριφέρεια για το ζήτημα της στέγασης.

 Οργανώνουμε εκδήλωση με θέμα: Μύθοι και πραγματικότητα για την Πανεπιστημιοποίηση. Μάθε τα δικαιώματα σου. Πάλεψε για αυτά. Την Τετάρτη 27/11 στις 6 μμ.

 Μεγάλο συλλαλητήριο 30/11 μαζί με εργατικά σωματεία για το ζήτημα της ασφάλισης.

Αναλυτικά η τοποθέτηση των φοιτητών:

«Από την αρχή της χρονιάς οι φοιτητές σε όλη την Ελλάδα βρισκόμαστε σε αγωνιστικό αναβρασμό απέναντι στην πολιτική της ΕΕ που υλοποιεί η ΝΔ σε συνέχεια του ΣΥΡΙΖΑ και σαρώνει κάθε μορφωτικό-εργασιακό δικαίωμα που έχει μείνει όρθιο.

Η μεγάλη συμμετοχή φοιτητών στις Γενικές Συνελεύσεις στα φοιτητικά συλλαλητήρια στον

εορτασμό του Πολυτεχνείου είναι ηχηρή και ξεκάθαρη απάντηση στην κυβέρνηση της ΝΔ και στη ΔΑΠ που μιλάνε για μειοψηφίες, συκοφαντούν τον αγώνα μας στο όνομα της δήθεν κανονικότητας.

Η κανονικότητα που η κυβέρνηση θέλει να επιβάλλει είναι η εξής: Σήμερα πελάτες-αύριο τσάμπα εργάτες. Αυτοί που μας μιλάνε για αριστεία συνεχίζουν με το νέο προϋπολογισμό την υποχρηματοδότηση των σχολών μας αφού και στο νέο προϋπολογισμό τα έξοδα για την τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι μειωμένη. Μιλάνε για αριστεία αυτοί που εξίσωσαν τα πτυχία μας με αυτά των ιδιωτικών κολλεγίων, αυτοί που παίρνουν όλα τα μέτρα για να μας

πετάξουν έξω από την τριτοβάθμια εκπαίδευση, να κάνουν τα πτυχία μας κουρελόχαρτα.

Σε αυτή τη λογική φέρνουν τις διαγραφές, το ν+2 με στόχο οι φοιτητές που δεν μπορούν να παρακολουθήσουν απρόσκοπτα τις σπουδές τους να σταματάνε.

Είναι προκλητικοί την ίδια ώρα που οι περισσότεροι από εμάς εργαζόμαστε χωρίς καμία διευκόλυνση (πχ ειδικές εξεταστικές, εργαστήρια, εκπαιδευτικές άδειες κλπ), που δεν μας καλύπτουν τις ανάγκες μας σε σίτιση, στέγαση, μεταφορές, τις ανάγκες μας σε διδακτικό- εργατικό προσωπικό να μιλάνε για αριστεία.

Είναι προκλητικοί να μιλάνε για αριστεία και κανονικότητα και να πανηγυρίζουν όλοι αυτοί που με την πολιτική τους έχουν διαλύσει την μέριμνα με μόλις 16 θέσεις στις εστίες κι αυτές όχι για όλο το χρόνο. Είναι προκλητικοί να μιλάνε για αριστεία αυτοί που μαζί με τις προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν ευθύνη για τη διαλυτική κατάσταση που επικρατεί στα εργαστήριά μας.

Είναι προκλητικοί να μιλάνε για κανονικότητα και ανάπτυξη για όλους τη στιγμή που κατηγοριοποιούν ακόμη περισσότερο τα πτυχία μας, βγάζουν αναγκαία γνώση από τα προπτυχιακά και τα πηγαίνουν σε πανάκριβα μεταπτυχιακά. Το πόσο ενδιαφέρονται το δείχνει το γεγονός ότι ακόμη δεν υπάρχει αντιστοίχιση στο πρόγραμμα σπουδών των πρωτοετών φοιτητών με δικαιώματα.

Έφτασαν στο σημείο να κόψουν τις μισές αιτήσεις μετεγγραφών. Και επειδή δεν έφταναν όλα αυτά, μας ενημερώνουν ότι για να δώσουμε εμβόλιμη εξεταστική πρέπει να έχουμε

συμπληρώσει 170 διδακτικές μονάδες. Ένα ακόμη απαράδεκτο μέτρο το οποίο έρχεται να πετάξει ακόμη περισσότερους φοιτητές έξω από τις σχολές, πατώντας πάνω στα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ να αποφασίζουν οι ΓΣΤ.

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΡΕΛΑΣ ΚΑΠΟΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΕΝΙΚΑ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΣΤΟΧΟ ΕΧΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΟΡΦΩΝΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΠΛΕΥΡΑ, ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ , ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΑΥΡΙΟ-ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΜΕ ΜΙΣΘΟ-ΕΠΙΔΟΜΑ.

 Για αυτό κατηγοριοποιούν τα πτυχία μας. Δημιουργούν απόφοιτους πολλών ταχυτήτων στο ίδιο επιστημονικό αντικείμενο με αποτέλεσμα να ανταγωνιζόμαστε μεταξύ και να ρίχνουν μισθούς και δικαιώματα.

 Για αυτό δεν τους νοιάζει τι θα γίνει με το πτυχίο των 1ετών συναδέλφων και τα δικαιώματα που θα έχει.

 Δεν δίνουν δεκάρα για τους φοιτητές του Φυσικών Πόρων. Τους αφήνουν να σπουδάζουν στην ανασφάλεια χωρίς να ξέρουν τι δικαιώματα θα έχουν ενώ ταυτόχρονα αναστέλλουν την λειτουργία των Χημικών Μηχανικών.

 Για αυτό παίρνουν τα μέτρα τους-γιατί ακριβώς μας υπολογίζουν.

 Για αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε εμπόδια στην απεργία.

 Για αυτό η ΝΔ κατήργησε το άσυλο για να χτυπήσει τη συλλογική διεκδίκηση των φοιτητών. Την ίδια ώρα δεν δίνουν φράγκο για φύλαξη, για ζωή στα πανεπιστήμια. Δεν ακουμπάνε μεγαλέμπορους.

 Για αυτό θέλουν να μειώσουν τις διαδηλώσεις .

Καλούμε όλους τους φοιτητές να αναρωτηθούν που πηγαίνουν όλα τα χρήματα που δίνουμε εμείς και οι οικογένειές μας όλα αυτά τα χρόνια; Σε φοροαπαλλαγές των μεγάλων που οι κυβερνήσεις υπηρετούν.

ΣΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΕ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ

 Παλεύουμε για ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών μας.

 Παλεύουμε ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης και συνολικά στο Πανεπιστήμιο Α.Ε.

 Παλεύουμε για το πανεπιστήμιο των αναγκών μας που θα καλύπτονται όλες οι ανάγκες μας στη μέριμνα και στη μόρφωση.

 Παλεύουμε για ένα πτυχίο ανά επιστημονικό αντικείμενο με όλη τη γνώση στο πτυχίο. Το πτυχίο μοναδική προϋπόθεση για εύρεση εργασίας στο αντικείμενό μας με δικαιώματα.

 Να δοθεί τώρα έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό για να καλυφθούν οι ανάγκες μας σε σίτιση-στέγαση-μεταφορές-εργαστήρια.

 Να μπορούν οι φοιτητές που ολοκληρώνουν το 7 ο εξάμηνο να δίνουν εμβόλιμη εξεταστική (καμία σκέψη για κριτήρια και διδακτικές μονάδες).

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook