Κινηματογραφική καταδίωξη μετά από διάρρηξη – Ψέκασαν αστυνομικούς με… πυροσβεστήρες

κινηματογραφική-καταδίωξη-μετά-από-δ-1295857

Μια ακόμα επεισοδιακή καταδίωξη ληστών από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στα Βόρεια Προάστια και συγκεκριμένα στη Νέα Ερυθραία.

Οι άγνωστοι δράστες εισέβαλαν λίγο μετά τις 23:30 το βράδυ σε μονοκατοικία και με την απειλή σιδερένιου αντικειμένου ακινητοποίησαν την ένοικο του σπιτιού και αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό. Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ. και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Το θύμα ειδοποίησε τις αρχές και λίγα λεπτά αργότερα οι άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ εντόπισαν τους κακοποιούς στην Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας, στο ρεύμα προς Πειραιά.

Οι ληστές φαίνεται ότι είχαν στο όχημα διαφυγής πυροσβεστήρες με τους οποίους ψέκασαν τους αστυνομικούς επιχειρώντας να τους απωθήσουν.

Αφού η καταδίωξη συνεχίστηκε για αρκετά μέτρα οι δράστες εξαφανίστηκαν από το οπτικό πεδίο των αστυνομικών στο ύψος του Ολυμπιακού χωριού.

Οι αρχές συγκεντρώνουν βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, σε μια προσπάθεια να χαρτογραφήσουν την πορεία των ληστών μετά τη διαφυγή τους.

Προκαλεί προβληματισμό στις αρχές ότι για δεύτερη φορά, κακοποιοί χτυπούν με σχεδόν πανομοιότυπο τρόπο στα Βόρεια Προάστια, βάζοντας στο στόχαστρο ακόμα και αστυνομικούς. Με αντίστοιχο τρόπο είχαν δράσει λίγες ημέρες πριν 4 ληστές και στον Διόνυσο που επιχείρησαν μετά από αποτυχημένη απόπειρα διάρρηξης να εμβολίσουν μηχανές της ΔΙ.ΑΣ., ενώ ψέκασαν με πυροσβεστήρα τον ιδιοκτήτη της μονοκατοικίας που τους είχε ακολουθήσει.

Η ΕΛ.ΑΣ. εκτιμά ότι ενδεχομένως οι δυο περιπτώσεις συνδέονται και πρόκειται για μέλη της ίδιας σπείρας.

Πηγή: ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook