Κινέζικο ρύζι με τόνο

κινέζικο-ρύζι-με-τόνο-1007207

Χρόνος Εκτέλεσης 10′  Χρόνος Ψησίματος 25′ Μερίδες 2 Βαθμός Δυσκολίας 1

Υλικά

  • 200 γρ. ρύζι μπασμάτι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο, σπασμένες
  • 4 στικ σέλερι, κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες
  • 40 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. σάλτσα σόγιας
  • 320 γρ. τόνο, κονσέρβα σε λάδι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ξύσμα, από 1 λάιμ

Εκτέλεση

Βράζουμε το μπασμάτι και το αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι ψιλοκομμένο μαζί με το σκόρδο μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Έπειτα προσθέτουμε το σέλερι με το τζίντζερ και αφήνουμε να σοταριστούν για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε το μπασμάτι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια με μία κουτάλα για να μην κολλήσει.

Σβήνουμε με τη σόγια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1 λεπτό.

Ρίχνουμε τον τόνο και ανακατεύουμε απαλά για να μην σπάσει. Μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά.

Έπειτα αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι, τον μαϊντανό και το ξύσμα λάιμ. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

akispetretzikis.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook