Κινδυνολογία Μητσοτάκη: «Να δω πώς θα πληρώνονται οι συντάξεις σας με κυβέρνηση ειδικού σκοπού»

κινδυνολογία-μητσοτάκη-να-δω-πώς-θα-π-1693765
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Με κινδυνολογία αντιμετωπίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη συζήτηση περί κυβέρνησης ειδικού σκοπού, η οποία θα μπορούσε να συστήσει προανακριτική για τις υποκλοπές και να οδηγήσει σε ειδικό δικαστήριο.

“Μας μίλησαν μέχρι και για κυβέρνηση ειδικού σκοπού. Τρεις μήνες, λέει, θα έχουμε μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού. Να δω πώς θα πληρώνονται οι συντάξεις σας με την κυβέρνηση του ειδικού σκοπού και πώς η χώρα θα κυβερνάται», ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, απευθυνόμενος σε πολίτες που τον υποδέχτηκαν στη Νάουσα, κατά τη διάρκεια περιοδείας του ενόψει των εκλογών της 21ης Μαϊου.

«Τρεις μέρες πριν από την κάλπη υπάρχει μία πρόταση διακυβέρνησης: της Νέας Δημοκρατίας. Και από την άλλη υπάρχει το απόλυτο χάος. Άρα το δίλημμα σταθερότητα ή χάος, είναι πάρα πολύ ισχυρό και πάρα πολύ πειστικό», υποστήριξε εξάλλου ο κ. Μητσοτάκης.

«Θέλουμε μια σταθερή κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση, η οποία να μπορεί να παίρνει αποφάσεις. Μια κυβέρνηση η οποία δεν θα είναι έρμαιο εσωκομματικών παζαριών και εκβιασμών», σημείωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε απολογισμό της τετραετίας, αλλά δήλωσε πως: “Το έργο δεν έχει τελειώσει ακόμα. Θέλουμε μια τετραετία ακόμα για να πούμε ότι οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις και οι μεγάλες αλλαγές που έχουμε δρομολογήσει θα ριζώσουν.” Και υποστήριξε ότι για αυτό και η κάλπη της Κυριακής έχει τόσο μεγάλη σημασία και δεν πρέπει, σε καμία περίπτωση, να αντιμετωπίζεται με αδιαφορία ή με απαξίωση.

«Τίποτα από αυτά που πετύχαμε δεν είναι δεδομένο. Πόσω μάλλον όταν, δυστυχώς, έχουμε απέναντί μας πολιτικές δυνάμεις οι οποίες για το μόνο για το οποίο ενδιαφέρονται είναι πώς πάσει θυσία θα γυρίσουν στην εξουσία, αγνοώντας παντελώς τι είναι καλό για τη χώρα και για τη σταθερότητά της», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

“Εμείς λέμε ξεκάθαρα: αυτοδύναμη ΝΔ είναι αυτοδύναμη Ελλάδα. Είμαστε πολύ ξεκάθαροι το τι ζητάμε από τον ελληνικό λαό”, τόνισε επίσης, ενώ εξήγησε ότι ο στόχος της αυτοδυναμίας δεν είναι κάποια έκφραση κομματικής αλαζονείας.

“Εγώ έχω αποδείξει ότι με ένα κόμμα μπορούμε να ανοίξουμε τις πύλες μας, να υποδεχθούμε φίλους από άλλα κόμματα. Είμαι σίγουρος ότι και μαζί μας σήμερα είναι πολλοί συμπολίτες μας οι οποίοι δεν στήριζαν πάντα τη ΝΔ, αλλά έχουν συμπορευτεί μαζί μας. Έχουμε φέρει στην κυβέρνηση στελέχη που δεν ανήκαν στη ΝΔ”, είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

“Άρα δεν θέλουμε ντε και καλά μια κυβέρνηση ενός χρώματος. Όμως θέλουμε μια σταθερή κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση, η οποία να μπορεί να παίρνει αποφάσεις. Μια κυβέρνηση η οποία δεν θα είναι έρμαιο εσωκομματικών παζαριών και εκβιασμών.”

Εκτίμησε ότι η ύπαρξη σταθερής κυβέρνησης “αποκτά ιδιαίτερη σημασία στις δύσκολες γεωπολιτικές συγκυρίες τις οποίες καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε”. Υπενθύμισε ότι την Κυριακή θα είναι και ο δεύτερος γύρος των τούρκικων εκλογών και σχολίασε: “Δεν θα κάνω πρόβλεψη για το εκλογικό αποτέλεσμα αν και είναι πολύ πιθανόν ο Πρόεδρος Ερντογάν να επανεκλεγεί.”

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε επομένως ότι: «Οι επόμενες εκλογές δεν αφορούν μόνο την οικονομία, τον πρωτογενή τομέα, την υγεία, αφορούν και το ποιος θα διαχειριστεί την εξωτερική πολιτική και την άμυνα της χώρας σε κρίσιμες συνθήκες. Το τελευταίο το οποίο χρειαζόμαστε είναι αστάθεια, το τελευταίο που χρειαζόμαστε είναι πειραματισμοί, το τελευταίο που χρειαζόμαστε είναι θεωρίες “ναι, εγώ ξέρω ποιος μπορεί να είναι ο πρωθυπουργός, ο ‘άγνωστος Χ’, αλλά δεν σας τον λέω, σας το φυλάω μυστικό μέχρι μετά τις εκλογές”».

news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook