Κίνα: «Κόβει» ώρες από τα διαδικτυακά παιχνίδια των ανηλίκων

κίνα-κόβει-ώρες-από-τα-διαδικτυακά-π-1276492

Οι ανήλικοι παίκτες διαδικτυακών παιχνιδιών στην Κίνα, έρχονται αντιμέτωποι με τις μειώσεις των επιτρεπόμενων ωρών που θέτει η Κίνα

Οι διαδικτυακοί χρήστες κάτω των 18 ετών θα μπορούν να παίζουν παιχνίδια μόνο για 1 ώρα τις Παρασκευές, τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, σύμφωνα με τη ρυθμιστική αρχή για διαδικτυακά παιχνίδια στην Κίνα.

Σε δήλωση της στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, η διοικητική υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για τη ρύθμιση και τη διανομή ειδήσεων και δημοσιεύσεων στο διαδίκτυο, ανέφερε ότι τα διαδικτυακά παιχνίδια θα επιτρέπονται μόνο τις ώρες μεταξύ 8μμ και 9μμ.

Επιπλέον, συμβούλευσε τις εταιρείες παιχνιδιών να αποτρέψουν τα παιδιά να παίζουν εκτός των επιτρεπόμενων ωρών.

Παράλληλα, επιθεωρήσεις από τις ίδιες τις εταιρείες παιχνιδιών πρόκειται να αυξηθούν, προκειμένου να ελέγχεται το αν εφαρμόζονται τα χρονικά όρια, σύμφωνα με τη ρυθμιστική αρχή.

Οι προηγούμενοι κανόνες στην Κίνα, έθεταν ως χρονικό περιορισμό τα 90 ημερήσια λεπτά, τα οποία ανήλθαν στις τρεις ώρες κατά τη διάρκεια των διακοπών.

Η Κινέζικη ρυθμιστική απόφαση, όπως αναφέρει το BBC, προήλθε έπειτα από μακροχρόνιες ανησυχίες σχετικά με τον αντίκτυπο που έχει στους νέους η αφιέρωση πολλών ωρών σε διαδικτυακά παιχνίδια.

Ένα μήνα πριν γίνουν γνωστοί οι τελευταίοι περιορισμοί, είχε δημοσιευθεί άρθρο στην κρατική εφημερίδα ‘Economic Information Daily’ στο οποίο είχε επισημανθεί το ζήτημα του εθισμού των νέων στα διαδικτυακά παιχνίδια. Το άρθρο προκάλεσε πτώση στην αξία των μετοχών σε κάποιες από τις μεγαλύτερες Κινεζικές εταιρείες διαδικτυακών παιχνιδιών.

Επιπλέον, τον Ιούλιο, κινέζικη εταιρεία τεχνολογιών ‘Tencent’ ανακοίνωσε πως θα κυκλοφορήσει λειτουργία «αναγνώρισης προσώπου» η οποία θα εμποδίζει τα παιδιά να παίζουν μεταξύ 22:00 με 08:00.

Βέβαια, πολλοί εξέφρασαν τις ανησυχίες τους πως τα παιδιά ίσως χρησιμοποιήσουν ταυτότητες ενηλίκων για να μπορέσουν να παρακάμψουν τους νέους κανόνες.

Πηγή: news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook