Κίνα: Πρώην εκατομμυριούχος πουλάει λουκάνικα στον δρόμο για να ξεχρεώσει

Ένας χρεοκοπημένος πρώην εκατομμυριούχος στην Κίνα έχει γίνει πρωτοσέλιδο στις ειδήσεις για το σχέδιό του να πληρώσει χρέος 46 εκατομμυρίων γιουάν (6,4 εκατομμύρια δολάρια) πουλώντας λουκάνικα σχάρας σε πάγκο με φαγητό του δρόμου.

Πριν από λίγο καιρό, ο Tang Jian, εστιάτορας στην κινεζική πόλη Hangzhou, θεωρούνταν ένας από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες σε όλη την επαρχία Zhejiang. Στην ηλικία των 36 ετών, είχε ήδη στην κατοχή του μια αλυσίδα εστιατορίων και είχε συγκεντρώσει μια αξιοζήλευτη περιουσία. Αλλά το 2005, ο Τανγκ αποφάσισε να επενδύσει ένα σημαντικό μέρος των χρημάτων του σε έναν εντελώς νέο κλάδο και τα πράγματα άρχισαν να πηγαίνουν στραβά γι’ αυτόν. Τώρα, στα 52 του χρόνια, ο πρώην εκατομμυριούχος βρίσκεται περισσότερα από 6 εκατομμύρια δολάρια χρεωμένος, αλλά εργάζεται σκληρά για να ξεπληρώσει και το τελευταίο σεντ πουλώντας λουκάνικα σχάρας στο δρόμο.

Όταν άρχισε να επενδύει στη νέα του επιχείρηση, ο Tang Jian ήταν πεπεισμένος ότι θα ξεπερνούσε την αυτοκρατορία του εστιατορίου του και απλά δεν άκουγε κανέναν που του έλεγε το αντίθετο. Παρόλο που το έργο έχανε χρήματα, συνέχισε να επενδύει σε αυτό, και όταν τελικά συνειδητοποίησε το λάθος του, ήταν ήδη πολύ αργά.

Ακόμη και αφού πούλησε όλα τα εστιατόριά του, τα σπίτια του και τα αυτοκίνητά του, ο Τανγκ εξακολουθούσε να χρωστάει 46 εκατομμύρια γιουάν και δεν είχε άλλη επιλογή από το να κηρύξει πτώχευση. Αλλά αντί να λυγίσει κάτω από την πίεση του να πρέπει να αποπληρώσει όλα αυτά τα χρήματα, αποφάσισε να επιστρέψει στις ρίζες του και να αρχίσει να πουλάει ποιοτικό φαγητό.

Δεν είχε τα χρήματα για να ανοίξει ένα νέο εστιατόριο, οπότε αρκέστηκε σε έναν πάγκο με φαγητό του δρόμου που λειτουργεί ο ίδιος. Πουλάει λουκάνικα στη σχάρα και είναι σίγουρος ότι το ταπεινό εγχείρημα θα τον βοηθήσει να αποπληρώσει το χρέος του.

“Γεννιόμαστε χωρίς τίποτα. Γιατί να φοβόμαστε να ξεκινήσουμε πάλι από την αρχή;” ρώτησε ρητορικά ο Τανγκ σε πρόσφατη συνέντευξή του. “Πρέπει να συνεχίσουμε να μαθαίνουμε να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες με ψυχραιμία και να πορευόμαστε μπροστά με θάρρος”.

“Ο καθένας από εμάς ζει μια δύσκολη ζωή και αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες, αλλά πρέπει να κρατήσουμε το πνεύμα του να μην ηττηθούμε ποτέ”, πρόσθεσε ο 52χρονος επιχειρηματίας.

Η ιστορία του Tang και ένα βίντεο που τον δείχνει να λειτουργεί τον πάγκο με τα λουκάνικα του σε έναν δρόμο στη Zhejiang έγιναν viral νωρίτερα αυτό το μήνα, εμπνέοντας πολλούς να βρουν δύναμη μπροστά στις αντιξοότητες.

enikos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ