Κίνα: Νέο lockdown σε περιοχές άνω των 12 εκατομμυρίων κατοίκων για 1.717 κρούσματα

κίνα-νέο-lockdown-σε-περιοχές-άνω-των-12-εκατομμ-1516128

Επιμένοντας στην πολιτική zero Covid, η Κίνα προχώρησε σε νέα lockdown για εκατομμύρια πολίτες την Τετάρτη (31/8), έπειτα από τον εντοπισμό μόλις 1.717 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Το νέο lockdown αφορά πόλεις κυρίως στα νότια της χώρας, όπως η Σενζέν, η Γκουανζού και το Ντάλιαν.

Στο Ντάλιαν, το lockdown θα επηρεάσει περίπου τους μισούς από τους έξι εκατομμύρια κατοίκους του και αναμένεται να διαρκέσει πέντε ημέρες. To αντίστοιχο «λουκέτο» στην Σενζέν αφορά περίπου 9 εκατομμύρια κατοίκους συνολικά, ενώ περιλαμβάνει το κλείσιμο των ψυχαγωγικών και πολιτιστικών επιχειρήσεων αλλά και των εστιατορίων για μερικές ημέρες.

Η Γκουανζού, πόλη σχεδόν 19 εκατομμυρίων κατοίκων κοντά στο Χονγκ Κονγκ, κατέγραψε μόλις πέντε λοιμώξεις χθες, ωστόσο οι αρμόδιες αρχές διέταξαν να κλείσουν οι εσωτερικοί χώροι διασκέδασης και το φαγητό μέχρι το Σάββατο σε μια από τις συνοικίες της πόλης.

Ο ΠΟΥ χαρακτήρισε μη βιώσιμη την πολιτική της Κίνας, η οποία βρίσκεται στον αντίποδα εκείνης της χαλάρωσης των περιορισμών σε πολλές δυτικές χώρες.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, τα σποραδικά lockdown σε όλη την Κίνα έχουν μειώσει την καταναλωτική δραστηριότητα και την επιχειρηματική εμπιστοσύνη. Ταυτόχρονα, η άνοδος των θερμοκρασιών σε μεγάλα τμήματα της χώρας αυτό το καλοκαίρι οδήγησε σε περιορισμό της ηλεκτρικής ενέργειας στα εργοστάσια.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook