Κιμαδόπιτα κουρού

κιμαδόπιτα-κουρού-1643131

Συνταγή για πεντανόστιμη κιμαδόπιτα κουρού που θα λατρέψετε! Μια διαφορετική, εύκολη και γρήγορη πίτα με φύλλο κουρού, ιδανική ως σνακ ή και κυρίως γεύμα!

Συστατικά

  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
  • 300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 300 γρ. κιμά χοιρινό
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.σ. γεμάτη πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • ¼ ματσάκι μαϊντανό
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 250 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 650 γρ. ζύμη κουρού
  • 1 κρόκο, από μεσαίο αυγό, αραιωμένο με νερό

Για το σερβίρισμα

  • ρίγανη, φρέσκια
  • πράσινη σαλάτα
  • ντοματίνια
  • ελαιόλαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Μεταφέρουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.
  • Ρίχνουμε το βούτυρο, περιμένουμε να λιώσει και προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Ψιλοκόβουμε σε ένα ξύλο κοπής το κρεμμύδι, το ρίχνουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
  • Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
  • Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το θυμάρι, τα ρίχνουμε στο τηγάνι, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Μεταφέρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο στο μισό μέρος του τηγανιού και στο άλλο μισό προσθέτουμε τους 2 κιμάδες.
  • Σοτάρουμε για ακόμα 4-5 λεπτά -χωρίς να ανακατέψουμε- μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα ο κιμάς. Στον μισό χρόνο γυρνάμε τον κιμά ώστε να σοταριστεί και από τις 2 πλευρές.
  • Πασπαλίζουμε με 1 κ.γ. κύμινο, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Σπάμε τον κιμά σε μικρότερα κομμάτια, προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά.
  • Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και το πράσινο μέρος από ένα φρέσκο κρεμμυδάκι, και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
  • Προσθέτουμε τη γραβιέρα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
  • Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά να κρυώσει η γέμιση.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C στον αέρα.
  • Τοποθετούμε ένα φύλλο λαδόκολλας στον πάγκο εργασίας και μεταφέρουμε ένα φύλλο κουρού επάνω.
  • Ρίχνουμε τη γέμιση πάνω από το φύλλο και την απλώνουμε με ένα κουτάλι αφήνοντας κενές τις άκρες.
  • Τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο φύλο και κλείνουμε τις άκρες γύρω γύρω με τα δάχτυλά μας δημιουργώντας ένα γείσο για να δεσμεύσουμε τη γέμιση.
  • Μεταφέρουμε την πίτα μαζί με το φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί.
  • Αλείφουμε με τον κρόκο όλη την επιφάνειά της ζύμης με ένα πινέλο και τρυπάμε με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία.
  • Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 25-30 λεπτά στην πάνω σχάρα.
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και κόβουμε σε κομμάτια.
  • Πασπαλίζουμε με φρέσκια ρίγανη και μεταφέρουμε τα κομμάτια σε πιάτα.
  • Σερβίρουμε προαιρετικά με σαλάτα της επιλογής μας και ντοματίνια, και πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο.

akispetretzikis.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook