Κιμ Καρντάσιαν: Μπλεγμένη σε υπόθεση αρχαιοκαπηλίας με αντίγραφο αρχαιοελληνικού γλυπτού

κιμ-καρντάσιαν-μπλεγμένη-σε-υπόθεση-α-1217589

Σε μια υπόθεση αρχαιοκαπηλίας φέρεται να είναι μπλεγμένη η διάσημη τηλεπερσόνα Κιμ Καρντάσιαν.

Η 40χρονη αρνείται κάθε εμπλοκή της σχετικά με ένα αρχαίο ρωμαϊκό άγαλμα, αντίγραφο αρχαιοελληνικού γλυπτού, που περιλαμβανόταν σε φορτίο αξίας 750.000 δολαρίων στο όνομά της που κατασχέθηκε από τελωνειακούς το 2016 επειδή είχε «κλαπεί, πωληθεί λαθραία και εξαχθεί παράνομα από την Ιταλία».

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της Daily Mail πρόκειται για ένα άγαλμα του 1ου αιώνα μ.Χ., που απεικονίζει το κάτω ήμισυ (από τη μέση και κάτω) μιας γυναίκας και ονομάζεται «Θραύσμα της Αθηνάς της Σάμου του Μύρωνα».

Το άγαλμα έφτασε στο Λος Άντζελες το 2016, την ίδια περίπου περίοδο που η Καρντάσιαν και ο τέως συζυγός της, Κάνιε Γουέστ ανακαίνιζαν το σπίτι τους στο Καλαμπάσας, και η αρχαιότητα κατασχέθηκε από τελωνειακούς.

Ο Άξελ Βερβούρντ, Βέλγος διακοσμητής εσωτερικών χώρων και έμπορος αντικών και έργων τέχνης, επέβλεπε τη διακόσμηση του σπιτιού της Καρντάσιαν και κατονομάζεται στα δικαστικά έγγραφα. Εκπρόσωπος της Καρντάσιαν είπε στη Daily Mail ότι η ίδια δεν είχε ιδέα πως το άγαλμα είχε εισαχθεί στο όνομά της.

«Η Κιμ ουδέποτε αγόρασε αυτό το κομμάτι και είναι η πρώτη φορά που μαθαίνει για την ύπαρξή του» είπε σχετικά, προσθέτοντας πως «πιστεύουμε πως ενδεχομένως να αγοράστηκε χρησιμοποιώντας το όνομά της χωρίς σχετική άδεια και επειδή δεν παρελήφθη ποτέ δεν γνώριζε για τη συναλλαγή».

Ο Βερβούρντ, που έχει συνεργαστεί και με τον Στινγκ, τον Ρόμπερτ ντε Νίρο και τον Μπιλ Γκέιτς, αγόρασε ένα άγαλμα τον Νοέμβριο του 2012 από τη Galerie Chenel στο Παρίσι που ειδικεύεται στις ρωμαϊκές αρχαιότητες.

Όταν οι τελωνειακοί εξέτασαν το άγαλμα στο Λος Άντζελες, τούς παρουσιάστηκε μια απόδειξη αγοράς από τη Galerie Chenel. Η Galerie Chenel πάντως, κάνει λόγο για λάθος στα χαρτιά και μιλάει για μια «παρεξήγηση» ενώ ζητάει συγγνώμη και απο την Καρντάσιαν για την ταλαιπωρία.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook