Κικίλιας: «Είμαστε πολύ περήφανοι για τον τρόπο που αντιμετωπίσαμε την πανδημία – Άντεξε και το ΕΣΥ και η χώρα»

κικίλιας-είμαστε-πολύ-περήφανοι-για-1126629

«Είμαστε πολύ περήφανοι για τον τρόπο με τον οποίο έχουμε αντιμετωπίσει και αντιδράσει στην πανδημία. Έβαζαν όλοι στοίχημα ότι η Ελλάδα που είχε ένα ΕΣΥ χτυπημένο από την 10ετή κρίση και τις περιοριστικές πολιτικές, δεν θα άντεχε. Και άντεξε και το ΕΣΥ και η χώρα», τόνισε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

«Είναι αναφαίρετο δικαίωμα της αντιπολίτευσης να θέτουν ερωτήματα και να ζητούν απαντήσεις. Αυτό είναι η πεμπτουσία της δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού, οπότε είμαι υποχρεωμένος, και με μεγάλη χαρά, να απαντήσω στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, με στοιχεία», είπε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας απαντώντας σε όσα είπε νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή.

«Είναι καλοδεχούμενη, ιδιαίτερα ευχάριστη η πρόθεσή σας, επανειλημμένως από αυτό το βήμα, να στηρίξετε την εμβολιαστική προσπάθεια. Πιστεύω κύριε πρόεδρε, ένα μεγάλο κομμάτι της λύσης είναι μια στάση ευθύνης και περιμένω να ακολουθηθεί σε όλα τα στάδια της προσπάθειας αυτής, από εδώ και στο εξής και μέχρι να ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός», είπε ο Βασίλης Κικίλιας και υπογράμμισε τη σημασία εθνικής εκστρατείας εμβολιασμού και τη στήριξη βουλευτών και κομμάτων σε αυτή την κατεύθυνση. «Είναι προφανές ότι θα κληθείτε πρώτοι από όλους, μαζί με τους υπόλοιπους αρχηγούς των κομμάτων, σε εύλογη ημερομηνία, με την άφιξη των εμβολίων, πρώτα ο Θεός να πάνε όλα καλά, 27 του μηνός, να εμβολιαστείτε», είπε ο υπουργός Υγείας και προσέθεσε:

«Εγώ ο ίδιος ανακοίνωσα την δυνατότητα του κράτους να μπορεί να εμβολιάζει μέχρι και 2 εκατομμύρια συμπολίτες μας το μήνα, με 1.018 δομές. Όμως, θέλω να σας θυμίσω ότι τους τελευταίους 4 μήνες με κατηγορείτε για εμπόριο ελπίδας. Αυτό με λυπεί. Τα εμβόλια έρχονται όμως τον Δεκέμβριο του 2020. Σας παρακαλώ λοιπόν να αναθεωρήσετε την άποψή σας και σε ό,τι έχει να κάνει με την τοποθέτησή μου και με την τοποθέτηση τού πρωθυπουργού της χώρας για την κοινή ευρωπαϊκή προμήθεια, σε ποσότητες που έχουν συμφωνηθεί στην ΕΕ».

Ο υπουργός Υγείας επισήμανε ότι εγκρίθηκε ήδη και δεύτερο εμβόλιο στην Αμερική, και θα ακολουθήσουν και άλλα εμβόλια που θα εγκριθούν και άρα θα αυξηθούν και οι ποσότητες των εμβολίων καθώς θα προχωρούν οι βδομάδες και οι μήνες. «Με την προτεραιοποίηση που έχει αποφασιστεί, μετά από εισήγηση της επιτροπής εμβολιασμών, θα αρχίσουν να εμβολιάζονται, κύριε πρόεδρε, κάθε εβδομάδα και περισσότεροι συμπολίτες μας. Η ΕΕ έχει κάνει ήδη προαγορές για 7 εμβόλια και έπονται και άλλα. Ελπίζω να πάνε όλα καλά και να εγκρίνονται το ένα πίσω από το άλλο, και πάντως έτσι ολοκληρώνεται μια διαδικασία που είναι πολύ κρίσιμη, γιατί ποτέ καμία χώρα δεν έχει προχωρήσει σε καθολικό εμβολιασμό των πολιτών», είπε ο υπουργός Υγείας.

Πηγή: topontiki.gr

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook