Κικίλιας: Αν έρθουν τα εμβόλια, μέχρι αρχές καλοκαιριού θα έχουμε εμβολιάσει τις ευπαθείς ομάδες

κικίλιας-αν-έρθουν-τα-εμβόλια-μέχρι-αρ-1110667

Κύριος στόχος του εμβολιασμού είναι να εμβολιαστούν δύο εκατομμύρια άτομα μέχρι το καλοκαίρι τόνισε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας

Χαμηλά έβαλε τον πήχη των προσδοκιών για τον εμβολιασμό ο Βασίλης Κικίλιας σε τηλεοπτική του συνέντευξη την Κυριακή.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο Υπουργός Υγείας τόνισε ότι στόχος είναι μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού να έχουν εμβολιαστεί ηλικιωμένοι, υγειονομικοί και ευπαθείς ομάδες. Ακόμα όμως και αν αυτό επιτευχθεί, θα είναι δύσκολο να μιλήσει κανείς για τείχος ανοσίας.

Αναλυτικά τόνισε: «Εάν συνεχίσει χωρίς διακοπές η προμήθεια των κρατών μελών και έρθουν τα εμβόλια είναι προφανές ότι μέχρι αρχές καλοκαιριού θα έχουμε εμβολιάσει τις ευπαθείς ομάδες, τους υγειονομικούς, τους μεγάλους σε ηλικία έτσι ώστε να μπορούμε να πούμε ότι ατενίζουμε με αισιοδοξία το καλοκαίρι».

Ο κ Κικιλιας σημείωσε επίσης ότι μέχρι σήμερα έχουν γίνει περίπου 270 χιλιάδες εμβολιασμοί και τόνισε ότι τον Φεβρουάριο ο αριθμός θα είναι τριπλάσιος και τον Μάρτιο ακόμα μεγαλύτερος.

Σχετικά με την ανοσία του πληθυσμού ανέφερε πως αν εμβολιαστούν περίπου 2 εκατομμύρια άνθρωποι πρώτα που αφορά ηλικιωμένους, ευπαθείς ομάδες και από εκεί και πέρα το σύνολο του πληθυσμού μπορούμε να φτάσουμε στην ανοσία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook