Κι όμως το είπε ο υπουργός: Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνει να υπερασπιστεί και την εσωτερική ασφάλεια

κι-όμως-το-είπε-ο-υπουργός-το-υπουργείο-967601

Αντιπαράθεση ξέσπασε στη βουλή μετά την κατάθεση τροπολογίας προς ψήφιση, στο συζητούμενο νομοσχέδιο του υπ. Άμυνας για την αναβάθμιση των αεροσκαφών της Πoλεμικής Αεροπορίας, με την οποία συνιστάται θέση Εθνικού Συντονιστή για την αντιμετώπιση και διαχείριση του μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος, «ο οποίος είναι μέλος της κυβέρνησης, υπαγόμενος απευθείας στον πρωθυπουργό».

«Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνει επί πλέον βάρος και όποια ευθύνη χρειαστεί προκειμένου να υπερασπιστεί την ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων αλλά και την εσωτερική ασφάλεια. Αυτό μας ζητήθηκε και αυτό κάνουμε» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, προκαλώντας τη σφοδρή αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, που πριν λίγες μέρες πάγωσε μόνος του για δύο ώρες τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία μέχρι να τον συνεφέρει το Μέγαρο Μαξίμου, σήμερα μας ενημέρωσε πως έχει λάβει εντολή ο στρατός να φροντίζει εκτός από τη φύλαξη των συνόρων της χώρας και για την εσωτερική ασφάλεια!», σχολιάζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και προσθέτει: «Μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να ήταν έξι μηνών πολιτικός κρατούμενος στο Παρίσι την τελευταία φορά που ο στρατός «μεριμνούσε» για την εσωτερική ασφάλεια και να έχει ξεχάσει, αλλά τώρα οφείλει να πει ξεκάθαρα: Έχει δώσει ο ίδιος τέτοια εντολή στον Υπουργό του, όπως ανατριχιαστικά ανακοίνωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος στη Βουλή; Εάν ναι, τα πράγματα είναι σοβαρά. Εάν όχι, να τον διαψεύσει το γρηγορότερο, γιατί παρόμοιες δηλώσεις αποτελούν κίνδυνο για την ίδια τη Δημοκρατία μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook