Κι άλλα «κόκκινα καπέλα» για τον Μητσοτάκη: Έξω δεν πάει καθόλου καλά

κι-άλλα-κόκκινα-καπέλα-για-τον-μητσο-1314578

Μια συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Washington Post προβλήθηκε στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ σαν ένδειξη «κύρους» του.

Μόνο που ήταν προσωπικός διασυρμός του, όμοιος με την αντίδραση του στην ερώτηση της Ολλανδής δημοσιογράφου για τις επαναπροωθήσεις.

Στην αμερικανική εφημερίδα, δεν τον έπαιρνε πολύ να εκνευριστεί στις ερωτήσεις και τις κόντρα ερωτήσεις της δημοσιογράφου Lally Weymouth για τον νέο Ποινικό Κώδικα με το διαβόητο, διεθνώς, άρθρο 191 για δημοσιεύματα που- τάχα- μπορεί «να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού στην εθνική οικονομία, στην αμυντική ικανότητα της χώρας ή στη δημόσια υγεία».

«Τι χρειάζεστε την επίθεση στα μέσα ενημέρωσης;» τον ρώτησε η δημοσιογράφος και αυτός δεν μπόρεσε να απαντήσει και περιορίσθηκε στο αμήχανο: «Αυτό που κάνουμε είναι πολύ μετρημένο και πολύ έγκυρο».

Αλλά η εφημερίδα δεν είναι στη λίστα Πέτσα και η Αμερικανίδα επέμενε: «Γιατί απλώς δεν αποφασίζετε να μην το κάνετε;».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατάπιε τη γλώσσα του: «Είστε μία έμπειρη δημοσιογράφος. Θα λάβω σοβαρά υπόψιν την παρατήρησή σας».

Η δημοσιογράφος συνέχισε να τον σφυροκοπάει: «Γιατί το κάνετε αυτό; Εσείς, από όλους τους ανθρώπους θα πρέπει να είστε συνηθισμένοι στα μέσα ενημέρωσης. Εκτίθεστε στα δημόσια βλέμματα εδώ και χρόνια. Είναι μια ολισθηρή πλαγιά».

Άλλα αντ’ άλλων ο δικός μας: «Είχα το μερίδιο επιθέσεων που μου αναλογεί. Αλλά δεν είναι για μένα. Αφορά… τη δημόσια υγεία. Από την άλλη πλευρά, θα μπορούσατε να υποστηρίξετε ότι οι ιστορίες είναι ήδη στο διαδίκτυο, και κανείς δεν μπορεί να λογοκρίνει το διαδίκτυο».

Στο δόξα ΄πατρί η συνομιλήτριά του: «Διαφωνώ με τους αντιεμβολιαστές, αλλά δεν θα τους λογόκρινα».

Η απίστευτη απάντηση από τον Πρωθυπουργό, το κάνει χειρότερο: » «Θα κρατήσω την παρατήρησή σας. Όσον αφορά τους αντιεμβολιαστές, αυτό που κάνουμε είναι να κάνουμε τη ζωή δύσκολη σε όσους δεν θέλουν να εμβολιαστούν. Δεν καθιστούμε υποχρεωτικά τα εμβόλια, και δεν τους επιβάλουμε lockdown».

Φεύγει από τη συνέντευξη με μώλωπες, που προσπάθησαν οι δικοί του στην Αθήνα να κρύψουν με τσιρότα λογοκρισίας.

Τάπα από Κομισιόν

Το ίδιο έπαθε με την ιδέα του να ζητήσει από την Πρόεδρο της Κομισιόν να … απαγορευτεί η κυκλοφορία επί κοινοτικού εδάφους σε όσους δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση. Δεν φτάνει να νομοθετεί όπως νομοθετεί για την Ελλάδα, θέλει να νομοθετήσει και για τους Ευρωπαίους.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δεν του απάντησε και περιορίσθηκε σε μία γενική απορριπτική δήλωση.

Τον ανέλαβε όμως ο Επίτροπος Δικαιοσύνης Ντ. Ρέιντερς: «Οσοι ευρωπαίοι πολίτες δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν έχουν το πιστοποιητικό νόσησης δεν θα πρέπει να στερηθούν το θεμελιώδες δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης εντός της ΕΕ, γι’ αυτό και θα συνεχίσουν να υποβάλλονται σε τεστ για να ταξιδέψουν».

Δούλεμα από τον Μπόρις

Αλλά και εκτός Ένωσης δεν πάει καλυτέρα. Η επίσκεψή του στον Μπόρις Τζόνσον είχε από ευτράπελα -όπως η διαπίστωση του ο λόρδος Βύρων έιναι ο μεγαλύτερος ποιητής της Αγγλίας!- μέχρι το δούλεμα από τον οικοδεσπότη του.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός του είπε ότι καλοβλέπει το αίτημά του για επιστροφή των Μαρμάρων -το οποίο συνόδευσε με ανεκτίμητους ελληνικούς θησαυρούς -σαν να ήταν οικογενειακά κειμήλια- αλλά δεν είναι στο χέρι του. Αποφασίζει το Βρετανικό Μουσείο που όσο ήταν στο » νησί» του είπε να το ξεχάσει.

Μόλις αναχώρησε άπρακτος αποκαλύφθηκε το δούλεμα από τον «Μπόρις».

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Telegraph» είναι θέμα αλλαγής ενός νόμου -δηλαδή της …κυβέρνησης.

Σύμφωνα με νόμο 1963, απαγορεύεται η παραχώρηση συλλογών του Βρετανικού Μουσείου. Αυτόν τον νόμο έχουν επικαλεστεί κατά καιρούς οι Βρετανοί αξιωματούχοι που εναντιώνονται στην επανένωση των γλυπτών. Αλλά αν ήθελε ο Τζόνσον μπορούσε να τον αλλάξει.

Κρυάδα και από τον Μακρόν

Πάλι κρυάδα. Απανωτή στην κρυάδα που του επιφυλάξει ο φίλος του ο Μακρόν. Ο οποίος αφού του πούλησε Rafale και του απέσπασε υπογραφή που στέλνει ελληνικά στρατεύματα για την αποικιοκρατική παρουσία της Γαλλίας στη ζώνης Σαχλές- χωρίς αντίστοιχη προστασία της ελληνικής ΑΟΖ από γαλλικές δυνάμεις. Τώρα θα πουλήσει τα ίδια αεροσκάφη στα Εμιράτα, που είναι… επίσημος ενδιάμεσος προμηθευτής των Τούρκων.

Δεν αποκλείεται μάλιστα να πουλήσει και απευθείας στον Ερντογάν. Τζίφος η «γαλλική θωράκιση» της χώρας.

Και προτού συνέλθει ήλθε μια ακόμη αποκάλυψη για τον ψευδή ισχυρισμό του σε ξένα ΜΜΕ ότι έχει ενισχύσει τις υποδομές της χώρας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Το «Politico» αποκαλύπτει ότι η Ελλάδα είναι τελευταία από 13 ευρωπαϊκές χώρες στην αύξηση των ΜΕΘ.

Έξω καθόλου καλά δεν πάει. Είναι γεμάτος ο κόσμος με «κόκκινα καπέλα».

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

2 thoughts on “Κι άλλα «κόκκινα καπέλα» για τον Μητσοτάκη: Έξω δεν πάει καθόλου καλά

  1. Θα ήθελα να κάνω μια παρατήρηση για την συνεχή προπαγάνδα που ταΐζει τους Έλληνες ο μητσοτακης. Πριν 3 μέρες διαβάσαμε στις αγγλόφωνες εφημερίδες την απόφαση της Ευρώπης να υψώσει φράκτες για τους μετανάστες στις χώρες που συνορεύουν με Τουρκία και Λευκορωσία και να ενισχύσει τους συνοριοφύλακες με αυτικινητα και αλλά υλικά όπως κάμερες κλπ. Εχθές διαβάσαμε στις ελληνικές εφημερίδες ότι ο…….μητσοτακης φτιάχνει φράκτες στον Έβρο, προσλαμβάνει συνοριοφύλακες και παίρνει 250 καινούργια αυτοκίνητα για τους συνοριοφύλακες ! Γιατί δεν υπάρχει μια εφημερίδα, ενα κανάλι που να αποκαλύπτει όλα τα ψέματα που ταιζουν τον ελληνικό λαό για να γίνουν ψήφοι στις εκλογές υπέρ των ανίκανων που μας κυβερνουν. Παρακαλώ να ελεγχθεί και να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Ο ελληνικός λαός αξίζει να είναι ενημερωμένος

    1. Καλά το πας, αλλά η ερώτηση …. γιατί δεν υπάρχη ένα κανάλι, εφημερίδα…. άκαιρη! γιατί τα κανάλια τον έβγαλαν, τα κανάλια τον συντηρούν, και τα κανάλια πληρώνει κάθε τόσο και τα πληρώνουμε (εμείς) αδρά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook