Κέρκυρα: Μαθητές πηγαίνουν σχολείο σε καρότσα αγροτικού – Τεράστιο πρόβλημα με τα λεωφορεία

κέρκυρα-μαθητές-πηγαίνουν-σχολείο-σε-1772167

Οι εικόνες ντροπής έρχονται από την Κέρκυρα και δείχνουν την καθημερινότητα μαθητών πάνω σε καρότσα αγροτικού. Το πρόβλημα με τις μεταφορές είναι πιο έντονο από ποτέ…

Τα λεωφορεία δεν εξυπηρετούν, οι γονείς τους είτε δεν έχουν αυτοκίνητο είτε βρίσκονται στη δουλειά και το μαρτύριο για δεκάδες μαθητές στην Κέρκυρα συνεχίζεται. Παιδιά που είναι αναγκασμένα να πηγαίνουν και να φεύγουν από το σχολείο τους, πάνω σε καρότσα αγροτικού. Με τους κινδύνους να είναι καθημερινοί χωρίς όμως οι αρμόδιοι να δίνουν λύση. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του νησιού, κάνει λόγο για έναν κατήφορο που δεν έχει τέλος.

«Η Περιφερειακή Αρχή δε μπορεί ακόμη -τρίτη εβδομάδα τώρα- να κάνει το αυτονόητο. Δε μπορεί να μεταφέρει τα παιδιά μας στο σχολείο τους. Πολλά παιδιά δεν πάνε σχολείο από αδυναμία των εργαζόμενων γονέων να τα μετακινήσουν οι ίδιοι, αφού ακόμη η σεζόν δεν έχει τελειώσει. Σε σχολεία όπως το Μουσικό ή τα Ειδικά, το πρόβλημα υπάρχει πιο έντονο καθώς υπάρχουν παιδιά που έρχονται από απομακρυσμένες περιοχές του νησιού μας.

Η καθυστέρηση της Περιφέρειας για ακόμη μια φορά να προκηρύξει τον διαγωνισμό, η παραχώρηση των σχολικών δρομολογίων στις διαθέσεις του ιδιωτικού τομέα και η αντίληψη της κυβέρνησης πως οτιδήποτε παρέχεται σε όλους δωρεάν δεν είναι ανταποδοτικό για εκείνη, είναι οι λόγοι που πάνω από 3.000 μαθητές στο νησί μας δεν έχουν ακόμη λεωφορεία, ενώ είναι άγνωστο πότε θα εκτελεστούν στο σύνολό τους.

Μεγάλος αριθμός παιδιών αναγκάζεται είτε να μείνει σπίτι είτε να μετακινηθεί με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ χάνοντας όμως τα μαθήματα των πρωινών ωρών, ενώ αρκετά είναι και τα περιστατικά που γονείς μεταφέρουν με οχήματα σε καρότσα μεγάλο αριθμό μαθητών!

Ούτε λίγο ούτε πολύ η Περιφερειακή Αρχή μας λέει ότι οι φάκελοι των υποψήφιων μεταφορέων βρέθηκαν ελλιπείς με ληγμένες Άδειες Οδήγησης, ληγμένα ΚΤΕΟ, ληγμένη Ασφάλεια Οχήματος!!! Αναρωτιόμαστε αν αυτά τα λεωφορεία κυκλοφορούν και μεταφέρουν τουρίστες τις μέρες αυτές στους δρόμους του νησιού μας» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook