Κεραμέως και Θεοδωρικάκος χαίρονται για τη μια μάσκα ανά μαθητή λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

κεραμέως-και-θεοδωρικάκος-χαίρονται-1099077

Με το βλέμμα στραμμένο στη σημερινή μέρα, όπου ανοίγουν τα σχολεία, είναι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς θεωρούν ότι η κυβέρνηση έχει χειριστεί το όλο θέμα με απίστευτη επιπολαιότητα.

Φέρνουν μάλιστα ως παράδειγμα το γεγονός ότι ενώ η κ. Κεραμέως και ο κ. Θεοδωρικάκος είχαν ως μοναδικό μέλημα την κατασκευή των μασκών που θα έδιναν στους μαθητές (2 σε κάθε παιδί) και «οι οποίοι εμφανίζονται σήμερα να επιχαίρουν γιατί όπως φαίνεται καταφέρουν να εξασφαλίσουν τουλάχιστον τη μία».

Σε μήνυμα του για το άνοιγμα των σχολείων ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας, παρότι είχαν το χρόνο -έξι ολόκληρους μήνες- δεν άρθηκαν στο ύψος των περιστάσεων.

Οι ευθύνες είναι σοβαρές. Τα σχολεία ανοίγουν ανοχύρωτα μπροστά σ’ ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας, με την παγκόσμια πρωτοτυπία μάλιστα ο αριθμός των μαθητών στις τάξεις να αυξάνεται αντί να μειώνεται. Με τα δύο τρίτα των μαθητών μας σε πολυπληθή τμήματα. Αντί για επενδύσεις στις κρίσιμες υποδομές, δυο μάσκες, που κι αυτές είναι άγνωστο σε πόσα σχολεία θα διανεμηθούν κι ένα παγουρίνο του… ενός ποτηριού νερό».

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου επεσήμαιναν τις αστοχίες που έχουν γίνει όλο το τελευταίο διάστημα στο θέμα αυτό λέγοντας: «Μόλις προχθές το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε άγονο σημαντικό μέρος του διαγωνισμού της ΚΕΔΕ για τις μάσκες στα σχολεία. Έτσι σήμερα σε κάποια σχολεία ή δεν θα υπάρχουν μάσκες ή θα διανεμηθούν λιγότερες από τις προβλεπόμενες», έλεγαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία επεσήμαιναν ακόμα ότι «η επιπολαιότητα της κυβέρνησης φάνηκε και από το γεγονός ότι στάλθηκαν πίσω 27.000 μάσκες από την Θεσσαλονίκη που προορίζονταν για τους μαθητές».

Οι ίδιοι άνθρωποι έθεταν ακόμα μια σειρά από ερωτήματα για τη λειτουργία των σχολείων επισημαίνοντας παράλληλα ότι φέτος είναι 20.000 λιγότεροι καθηγητές οι οποίοι μάλιστα θα βρεθούν στις τάξεις χωρίς να έχουν κάνει το τεστ.

«Τι άλλο, άραγε, θα δούμε από το “πανέτοιμο επιτελικό κράτος των αρίστων” που δεν μπορεί ούτε τα σχολεία να ανοίξει με στοιχειώδεις όρους υγειονομικής ασφάλειας;» ελεγαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τι άλλο να περιμένει η ελληνική κοινωνία από μια κυβέρνηση που αδιαφορεί για την υγεία 1,5 εκατομμυρίου μαθητών και εκπαιδευτικών; Και που ετοιμάζεται να στοιβάξει τα δύο τρίτα του μαθηματικού πληθυσμού της χώρας σε πολυπληθή τμήματα χωρίς αποστάσεις; Τι να αναμένει από μια υπουργό Παιδείας που αυξάνει αντί να μειώνει τα παιδιά ανά τμήμα στα νηπιαγωγεία και στα Δημοτικά και που επί 6 μήνες δεν στάθηκε ικανή ούτε με μάσκες να προμηθεύσει έγκαιρα τα σχολεία;.

Όποιες δικαιολογίες κι αν ψελλίσουν, ο κόσμος της εκπαίδευσης και όλη η κοινωνία έμαθαν καλά το μάθημά τους. Η Ν.Δ. είναι η παράταξη της ανικανότητας, της αδιαφορίας, του πλουτισμού των λίγων, της ήσσονος προσπάθειας και της εξίσωσης της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών προς τα κάτω».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook