Μια ωραία πρόταση για bbq στον κήπο, αν ο καιρός το επιτρέπει ή εναλλακτικά για τη σχάρα του φούρνου μας. Για χαλαρές καλοκαιρινές βραδιές με φίλους! H προσθήκη καυτερής καπνιστής πάπρικας και ανανά δίνουν στο κοτόπουλο μια πιο εξωτική γεύση.
Υλικά
- 1 κουτ. σούπας καυτερή καπνιστή πάπρικα
- 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 1/2 λεμόνι, τον χυμό
- 5 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
- 12 φιλέτα κοτόπουλο από μπούτι, σε κομμάτια των 3 εκ.
- 2 κουτ. σούπας σουσάμι ελαφρώς καβουρδισμένο
- 1-2 πιπερίτσες τσίλι, ψιλοκομμένες
- βρασμένο ρύζι μπασμάτι για συνοδεία
Για τον ανανά
- 1 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη μαλακή
- 1 λάιμ, τον χυμό
- 1 ώριμο ανανά, καθαρισμένο, κομμένο σε χοντρές φέτες
Διαδικασία
- Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου στην υψηλότερη θερμοκρασία ή το bbq ή έχουμε έτοιμα τα κάρβουνα και τη σχάρα μας.
- Αναμειγνύουμε την πάπρικα με το σκόρδο, το λεμόνι και το ελαιόλαδο μαζί με λίγο αλάτι.
- Αλείφουμε το κοτόπουλο με το μείγμα και αφήνουμε να μαριναριστεί για 15′.
- Στο μεταξύ σε μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε τη ζάχαρη με το λάιμ, ρίχνουμε τον ανανά μέσα και ανακατεύουμε να πάει το μείγμα παντού.
- Ψήνουμε τις φέτες ανανά μέχρι να καραμελώσουν και από τις δύο πλευρές και να μαυρίσουν ελαφρώς.
- Κόβουμε σε κύβους μόλις κρυώσει και μπορούμε να τα πιάσουμε με τα χέρια μας.
- Περνάμε το κοτόπουλο σε έξι σουβλάκια εναλλάξ με τον ανανά και ψήνουμε μέχρι να ψηθεί το κρέας καλά.
- Γαρνίρουμε τα σουβλάκια με σουσάμι, καυτερές πιπεριές και συνοδεύουμε με το ρύζι.
olivermagazine.gr