Κεμπάπ κοτόπουλου με καυτερή καπνιστή πάπρικα και ανανά

κεμπάπ-κοτόπουλου-με-καυτερή-καπνιστ-1463456

Μια ωραία πρόταση για bbq στον κήπο, αν ο καιρός το επιτρέπει ή εναλλακτικά για τη σχάρα του φούρνου μας. Για χαλαρές καλοκαιρινές βραδιές με φίλους! H προσθήκη καυτερής καπνιστής πάπρικας και ανανά δίνουν στο κοτόπουλο μια πιο εξωτική γεύση.

Υλικά

  • 1 κουτ. σούπας καυτερή καπνιστή πάπρικα
  • 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1/2 λεμόνι, τον χυμό
  • 5 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 12 φιλέτα κοτόπουλο από μπούτι, σε κομμάτια των 3 εκ.
  • 2 κουτ. σούπας σουσάμι ελαφρώς καβουρδισμένο
  • 1-2 πιπερίτσες τσίλι, ψιλοκομμένες
  • βρασμένο ρύζι μπασμάτι για συνοδεία

Για τον ανανά

  • 1 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη μαλακή
  • 1 λάιμ, τον χυμό
  • 1 ώριμο ανανά, καθαρισμένο, κομμένο σε χοντρές φέτες

Διαδικασία

  • Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου στην υψηλότερη θερμοκρασία ή το bbq ή έχουμε έτοιμα τα κάρβουνα και τη σχάρα μας.
  • Αναμειγνύουμε την πάπρικα με το σκόρδο, το λεμόνι και το ελαιόλαδο μαζί με λίγο αλάτι.
  • Αλείφουμε το κοτόπουλο με το μείγμα και αφήνουμε να μαριναριστεί για 15′.
  • Στο μεταξύ σε μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε τη ζάχαρη με το λάιμ, ρίχνουμε τον ανανά μέσα και ανακατεύουμε να πάει το μείγμα παντού.
  • Ψήνουμε τις φέτες ανανά μέχρι να καραμελώσουν και από τις δύο πλευρές και να μαυρίσουν ελαφρώς.
  • Κόβουμε σε κύβους μόλις κρυώσει και μπορούμε να τα πιάσουμε με τα χέρια μας.
  • Περνάμε το κοτόπουλο σε έξι σουβλάκια εναλλάξ με τον ανανά και ψήνουμε μέχρι να ψηθεί το κρέας καλά.
  • Γαρνίρουμε τα σουβλάκια με σουσάμι, καυτερές πιπεριές και συνοδεύουμε με το ρύζι.

olivermagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook