Κεμπάπ γαλοπούλας σε αραβικές πίτες

κεμπάπ-γαλοπούλας-σε-αραβικές-πίτες-1651810

Απολαύστε χωρίς ενοχές ένα νόστιμο πιάτο χαμηλό σε θερμίδες και αλάτι και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά.

Υλικά

Μερίδες: 4

  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 750 γρ. κιμά γαλοπούλας
  • 100 γρ. φέτα, σε μικρά κυβάκια ή θρύμματα
  • 5 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ. σούπας φρυγανιά, τριμμένη
  • 2 αυγά
  • 1 ½ κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα
  • αραβικές πίτες, για το σερβίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι μαύρο

Διαδικασία

  • Σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το κρεμμύδι σε 1 κουτ. σούπας λάδι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Αναμειγνύουμε τον κιμά με τη φέτα, τον μαϊντανό, την τριμμένη φρυγανιά, τα αυγά, το κύμινο, την πάπρικα και αλατοπίπερο.
  • Προσθέτουμε τα κρεμμύδια με το λάδι τους και ζυμώνουμε καλά το μείγμα.
  • Πλάθουμε σε μακρόστενα κεμπάπ γύρω από 12 ξύλινα σουβλάκια και τα λαδώνουμε ελαφρά.
  • Τα ψήνουμε στη σχάρα (ή σε προθερμασμένο γκριλ του φούρνου) για περίπου 10΄, γυρίζοντάς τα συχνά.
  • Σερβίρουμε μέσα σε ζεστές αραβικές πίτες με σαλάτα και τζατζίκι.

olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook