Απολαύστε χωρίς ενοχές ένα νόστιμο πιάτο χαμηλό σε θερμίδες και αλάτι και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά.
Υλικά
Μερίδες: 4
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 750 γρ. κιμά γαλοπούλας
- 100 γρ. φέτα, σε μικρά κυβάκια ή θρύμματα
- 5 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 3 κουτ. σούπας φρυγανιά, τριμμένη
- 2 αυγά
- 1 ½ κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα
- αραβικές πίτες, για το σερβίρισμα
- αλάτι, πιπέρι μαύρο
Διαδικασία
- Σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το κρεμμύδι σε 1 κουτ. σούπας λάδι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Αναμειγνύουμε τον κιμά με τη φέτα, τον μαϊντανό, την τριμμένη φρυγανιά, τα αυγά, το κύμινο, την πάπρικα και αλατοπίπερο.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια με το λάδι τους και ζυμώνουμε καλά το μείγμα.
- Πλάθουμε σε μακρόστενα κεμπάπ γύρω από 12 ξύλινα σουβλάκια και τα λαδώνουμε ελαφρά.
- Τα ψήνουμε στη σχάρα (ή σε προθερμασμένο γκριλ του φούρνου) για περίπου 10΄, γυρίζοντάς τα συχνά.
- Σερβίρουμε μέσα σε ζεστές αραβικές πίτες με σαλάτα και τζατζίκι.
olivemagazine.gr