Κεκάκια βανίλιας με σοκολάτα, κράνμπερις και νιφάδες βρώμης

κεκάκια-βανίλιας-με-σοκολάτα-κράνμπε-1091426

Λαχταριστά κεκάκια που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους.

Μερίδες:για περίπου 12 κεκάκια Χρόνος προετοιμασίας:20′ Χρόνος μαγειρέματος:30′ Έτοιμο σε:50′

της Ιωάννας Σταμούλου

Υλικά

225γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

2 καψουλάκια βανιλίνη ή ξυσμένα τα σποράκια από 1 στικ βανίλιας

1 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική

200γρ. ζάχαρη καστανή

3 αβγά μεγάλα ή 4 μέτρια

100ml ελαιόλαδο

100ml γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά

100γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε σταγόνες
Για την επικάλυψη

12 κουτ. γλυκού νιφάδες βρώμης

12 κουτ. γλυκού κράμπερις

50γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε σταγόνες

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170οC στον αέρα και τοποθετείτε από ένα χαρτάκι για μάφιν στις δώδεκα υποδοχές ενός ειδικού ταψιού.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με τη σόδα και τις βανίλιες. Σε ένα δεύτερο πιο ευρύχωρο μπολ ανακατεύετε με μίξερ χειρός τα αβγά με τη ζάχαρη, το γιαούρτι και το ελαιόλαδο. Προσθέτετε αυτό το μίγμα στο αλεύρι και χτυπάτε για λίγο ακόμη να ενωθούν τα δύο μίγματα.

Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας ανακατεύετε τις σταγόνες σοκολάτας στο τελικό μίγμα. Μοιράζετε το μείγμα στα δώδεκα χαρτάκια.

Για την επικάλυψη: Ανακατεύετε τα κράμπερις με τις νιφάδες βρώμης και τις σταγόνες σοκολάτας και μοιράζετε το μείγμα από πάνω, πιέζοντας με την ανάποδη ενός κουταλιού για να κολλήσει η επικάλυψη στο μείγμα του κέικ.

Ψήνετε τα κεκάκια στο φούρνο για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να μπήγετε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο τους και να βγαίνει καθαρή. Ξεφορμάρετε τα κεκάκια μαζί με τα χαρτάκια τους και, αφού κρυώσουν, τα σερβίρετε με καφέ ή τσάι.

olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook