Κέικ πορτοκαλιού, με καρύδα και σοκολάτα

κέικ-πορτοκαλιού-με-καρύδα-και-σοκολά-1021686

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος μαγείρεματος: 50 λεπτά

Συνολικός χρόνος: 1 ώρα 5 λεπτά

Μερίδες: 20

Υλικά

250 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.γ. baking powder

200 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό (πλήρες ή 2% λιπαρά)

100 γραμ. ζάχαρη καρύδας

3 αβγά

ξύσμα από 2 πορτοκάλια

75 ml χυμός πορτοκάλι (1 μέτριο πορτοκάλι)

90 γραμ. λάδι καρύδας

25 γραμ. ινδοκάρυδο

100 γραμ. σταγόνες κουβερτούρας

για το γλάσο

100 γραμ. κουβερτούρα

50 γραμ. κρέμα γάλακτος

1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder.

Σε ένα μεγαλύτερο μπωλ ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη ζάχαρη με έναν αβγοδάρτη (μπορούμε να χτυπήσουμε το κέικ και με μίξερ, αλλά δεν χρειάζεται). Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά, ανακατεύοντας στο ενδιάμεσο. Προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε.

Λιώνουμε το λάδι καρύδας στα μικροκύματα, το προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ. Προσθέτουμε το ινδοκάρυδο και τις σταγόνες κουβερτούρας και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.

Λαδώνουμε μία μακρόστενη φόρμα του κέικ, ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για 45-50 λεπτά, μέχρι να εισάγουμε στο κέντρο του κέικ ένα μαχαίρι και η λάμα του να βγαίνει καθαρή.

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει τελείως.

Ετοιμάζουμε το γλάσο ζεσταίνοντας την κρέμα γάλακτος και ρίχνοντάς την πάνω από την κουβερτούρα που έχουμε τεμαχίσει, και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Ανακατεύουμε καλά το γλάσο με μία μαρίζ και το απλώνουμε πάνω από το κέικ.

Γαρνίρουμε με νιφάδες καρύδας.

myblissfood.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook